PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les irregularitats en els resultats, un punt a millorar en l’esquí de fons

El nivell ha estat per sobre de les expectatives i s’espera estabilitzar les posicions als campionats vinents

Per David Sansaloni

La secció d'esquí de fons de la FAE al començament de la temporada.
La secció d'esquí de fons de la FAE al començament de la temporada. | FAE

Els representants de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) van remarcar els bons resultats de la temporada d’esquí de fons, però al mateix temps van constatar que en alguna competició s’haurien pogut millorar i s’han plantejat objectius més ambiciosos de cara a l’any vinent. Així ho van explicar durant la roda de premsa de balanç del curs 2020-2021 que es va celebrar de forma telemàtica des de la seu del patrocinador, Andbank, i que van presidir el sotsdirector general de banca del país d’Andbank, Josep Maria Cabanes, i el president de la FAE, Josep Pintat. Cabanes va voler destacar el treball dels tècnics, Laura Orgué i Joan Erola, «que són els que aconsegueixen que els nostres atletes tinguin els èxits que tenen», i va felicitar als corredors «pels resultats obtinguts», tot i afegint-hi també que «portem anys al costat de la Federació, i d’Ireneu i Carola, i des d’Andbank estem molt orgullosos de col·laborar en deixar el nom d’Andorra ben alt». Per la seva part, Pintat va destacar les dificultats de la temporada a causa dels problemes que es trobaven a cada país a què s’havia de viatjar per competir, i va donar les gràcies «a totes les persones que han permès fer aquesta temporada, a entrenadors, esportistes, staff, Naturlandia, Govern i Andbank, patrocini que agraïm». En quan al calendari de la temporada, el president va explicar que «salvem una temporada que no teníem clar que podríem fer, ja que hem pogut fer la totalitat del programa que estava previst, tot i que no ha estat fàcil a causa de les restriccions i canvis constants per la situació sanitària».


D’altra banda, l’anàlisi tècnic i esportiu va estar a càrrec del director d’esquí de fons de la FAE, Joan Erola, que va recalcar que, tot i les dificultats de gestió, «Ireneu i Carola han pogut fer la totalitat de la temporada. Els joves no tant, ha sigut més complicat, però a Naturlandia hem pogut treballar bé». Erola també va remarcar que l’exigència és màxima, i per això «hem de pensar que quan estem en un nivell com el que tenim, que és per sobre de les expectatives clarament, sempre intentarem millorar». El director de fons va explicar que s’ha de veure el context: «El que estan fent Ireneu i Carola és una bestiesa. La temporada ha anat molt bé, s’han fet molt bons resultats, però sempre volem més». 


A l’esdeveniment també hi van participar els corredors Ireneu Esteve i Carola Vila. Esteve, de la seva banda, va participar en el mundial absolut, amb una 15a posició, i a la Copa del Món, amb dos top10 i dos top15. «Esperàvem una mica més, crec que podríem estar per sobre, sobretot veient com va anar l’any passat», va manifestar l’esportista. En quan a la participació de Carola Vila, aquesta es va saldar amb un top10 a la Copa d’Europa i una 32a posició a la Copa del Món. La temporada ha estat irregular, amb curses bones i d’altres per sota de la mitjana, segons el seu entrenador. «Estàvem acostumats a tenir temporades molt regulars, però des de gener va començar a baixar el rendiment. Ara hem d’analitzar per què pot ser» va matitzar Vila. 


Finalment, l’EEBE també va estar present a l’acte. Pel que fa al grup de joves, Erola va destacar la lluita d’Ona Ferrando, i és que «era el seu últim any en el grup EEBE i se li va posar la pressió de poder continuar o no. Estem analitzant amb ella la seva idea de futur i és cert que ha fet una temporada millor que la passada, però el nivell internacional és altra cosa». Pel que fa a Quim Grioche i Gina Del Rio, el director de fons va dir que «han tingut un rendiment molt bo, amb moltes hores de treball acumulades i amb un rendiment espectacular».

PUBLICITAT
PUBLICITAT