PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Petit repunt dels contagis diaris amb 50 casos nous detectats

França comença dilluns la desescalada i vol aixecar el toc de queda el 30 de juny

Per El Periòdic

Imatge d'arxiu de la façana de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
Imatge d'arxiu de la façana de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | Maricel Blanch

El Govern va informar ahir que la xifra d’infectats al Principat des de l’esclat de la pandèmia del coronavirus sumava 13.198 casos, després d’haver confirmat la positivitat d’una cinquantena de persones les darreres 24 hores. Aquesta xifra va suposar un petit repunt de la xifra habitual de les últimes jornades, que se situava al voltant de la trentena de casos nous al dia.

En qualsevol cas, les 60 noves altes de 12.650 totals, van permetre que la xifra d’actius tornés a anar a la baixa, registrant ahir 423 casos. D’aquests, hi havia 17 ingressats a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, tres més que dimecres: 10 a planta i set a l’UCI, cinc d’ells  amb ventilació mecànica.

D’altra banda, al text de l’actualització sanitària, també van indicar que des de l’inici de la campanya de vacunació, s’havien administrat 28.860 dosis, de les quals 258 el dia anterior. Per últim, el Govern també va explicar que les defuncions es van mantenir en 125 òbits, i sobre la població escolar, van detallar que hi havia 33 aules sota vigilància activa –11 de total i 22 de parcial– i 28 en vigilància passiva.

Quatre fases de reobertura

A França, el president Emmanuel Macron va assegurar en una entrevista al diari Le Parisien, que es publica completa avui, que el pla de desescalada inclou quatre etapes. La primera, aquest 3 de maig, amb el fi de les restriccions de desplaçament durant el dia. A partir del 19 de maig, els gals hauran de «redescobrir el nostre estil de vida francès, sense deixar de ser prudents», segons va dir Macron, amb la reobertura dels comerços no essencials i les terrasses, i l’endarreriment del toc de queda a les 21.00 hores. El 9 de juny, es permetrà la reobertura total de la restauració amb protocols específics. Finalment, s’ha marcat el 30 de juny com a data final del toc de queda a França. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT