PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Injecció de 473.000 euros a Coopalsa per les pèrdues

L’Executiu replicarà l’acció amb Autocars Nadal quan s’hagi auditat el balanç

Per Lídia López

Imatge d’arxiu de joves agafant un bus.
Imatge d’arxiu de joves agafant un bus. | Maricel Blanch

El Govern va aprovar ahir un crèdit extraordinari per valor de 473.105,73 euros per l’empresa concessionària de les línies de transport nacional –a excepció de les de Sant Julià de Lòria– Coopalsa, per garantir el manteniment de l’equilibri econòmic de l’empresa i el servei de bus, malgrat les pèrdues que han tingut per la pandèmia del coronavirus. Tal com va detallar el ministre Portaveu, Eric Jover, s’han donat dues situacions que han impactat directament en el servei: el reforç de les línies per poder mantenir el servei malgrat les restriccions d’aforament i la notable caiguda d’usuaris. En definitiva, Jover va assegurar que «els números previstos per la companyia no es van complir», i s’ha actuat «segons estava descrit fil per randa al contracte de l’adjudicació».

De fet, el ministre també va posar en relleu que l’altra companyia que fa serveis nacionals, Autocars Nadal, també està auditant els comptes i les possibles pèrdues per desenvolupar el mateix exercici que s’ha emprès amb Coopalsa. També va afegir que, tenint en compte que en aquest cas s’havien xifrat les pèrdues fins a 31 d’agost, es deixava oberta la possibilitat de fer nous ajustaments si fos necessari.

Per la seva banda, el conseller socialdemòcrata Carles Sánchez, va entrar ahir una demanda d’informació al Govern sobre aquesta clàusula d’equilibri econòmic que consta en el contracte de la concessió. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT