PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Concurs de Poesia ‘Miquel Martí i Pol’ ja té nous guanyadors

A la 24 edició, hi ha quatre premiats entre les dues modalitats

Per El Periòdic

L'acte de lliurament dels premis del concurs.
L'acte de lliurament dels premis del concurs. | EL PERIÒDIC

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, acompanyada de l’ambaixador de França a Andorra, Jean-Claude Tribolet, van entregar ahir al vespre els premis del 24è Concurs de poesia Miquel Martí i Pol organitzat per l’Àrea de Lectura Pública i Biblioteques. El públic que va assistir al certamen, que es va celebrar a l’Auditori Nacional a Ordino, també va gaudir posteriorment d’un recital musical i poètic a càrrec de Félix Jousserand i Quim Salvat. «24 anys després de la primera convocatòria el concurs està més que consolidat i hem superat de llarg els 500 participants», va ressaltar Riva durant la seva intervenció. En aquest sentit, la ministra va lloar la feina dels escriptors que es dediquen de manera plena a escriure en vers: «És una bona manera de percebre la realitat, perquè dona valor a qualsevol cosa per molt insignificant que ens pugui semblar».

Pel que fa als guanyadors d’enguany, en la categoria de Poema, el jurat va atorgar el primer premi, dotat amb 300 euros, a La sort, de Bruna Generoso, perquè transmet esperança malgrat els temps viscuts, a través de l’entorn natural de la muntanya. En aquesta mateixa categoria, el jurat va concedir un accèssit a l’obra Comiats, de David Esteve, perquè transmet la sensibilitat d’un comiat de forma molt encertada.

Quant a la categoria Recull, el jurat va seleccionar com a guanyador ex aequo Irrellevant, de Joan Ramon Marina, i Tres moments pandèmics, de Josep Maria Capdevila. En el primer cas, el jurat va destacar la riquesa lèxica i una estructura narrativa aplicada a la poesia, i del segon guanyador va ressaltar una estructura amb ritmes de la poesia trobadoresca per evocar tres situacions diferents amb originalitat.
En aquesta mateixa categoria, el jurat va concedir un accèssit a l’obra Carrers canviants, de Bruna Generoso. El jurat considera que l’obra ofereix una mirada de l’entorn canviant des de l’interior a través d’un vocabulari precís i punyent que reflecteix els sentiments viscuts el darrer any. 

En el cas dels guanyadors es repartiran el primer premi, que està dotat amb 1.200 euros i dos lots de llibres. Els accèssits estan premiats amb un lot de llibres. Cal destacar que el jurat de l’edició d’enguany va estar format per Selva López, Meritxell Cornellà i Josefina Obiols, on es van presentar 17 poemes i 16 reculls. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT