PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Canillo preveu que la reforma del Palau de Gel arribi als tres milions

Camp estima que amb el milió d’euros previst «no hi haurà prou» per fer totes les intervencions a l’edifici

Per Alba Llacuna

El cònsol major de Canillo, Francesc Camp, en un moment de la sessió de comú.
El cònsol major de Canillo, Francesc Camp, en un moment de la sessió de comú. | comú de canillo

Les reformes del Palau de Gel es podrien enfilar fins als tres milions. Així ho va indicar el cònsol major de Canillo, Francesc Camp –a instància d’una demanda de la minoria en el Consell de Comú celebrat ahir– que té clar que amb el milió d’euros previst «no hi haurà prou» i que aquestes inversions en la infraestructura s’allargaran «en els propers dos o tres anys».

En aquest sentit, Camp, també va informar que l’auditoria prevista està en curs i que s’espera que «la segona quinzena de maig» se sàpiguen els resultats. Un estudi amb el qual podran saber el consum d’energia, tant d’electricitat com de calefacció, i proposar solucions per fer-lo més eficient, així com les intervencions més urgents i les que poden esperar.

Tant Camp com la consellera d’Objectiu Comú, Dolors Cabot, van reconèixer que aquestes reformes són necessàries en ser «un edifici vell». «Se li ha de donar un impuls, una nova vida a aquestes instal·lacions», va afirmar la consellera a l’oposició.
Aquestes intervencions, però, com va recordar Camp, aniran supeditades a «l’evolució dels ingressos comunals» i als resultats d’aquesta auditoria, els quals podrien contenir «alguna sorpresa» que fes replantejar el pla d’obres.

Les reformes serien el primer pas per poder implementar el pla de dinamització. Camp, però, va reconèixer que «no és evident trobar activitats per dinamitzar el Palau de Gel» i va indicar que «s’ha demanat col·laboració a Ensisa» perquè els doni un cop de mà en aquest àmbit.


Subvencions
El comú va aprovar ahir les subvencions destinades a diferents entitats socioculturals, esportives, benèfiques i de lleure per un import de 302.000 euros. Aquesta xifra que no difereixen gaire de l’atorgada el 2019, tot i la pandèmia i l’aturada de les activitats. Camp va voler posar en relleu el treball «social», a banda de l’esportiu, que estan realitzant aquestes entitats en aquests temps de pandèmia. Una aprovació,  en la qual Cabot va deixar palesa la seva sorpresa que fossin molt similars, sobretot en esports, si hi va haver una aturada de l’activitat. En aquest sentit la consellera de Joventut i Esports, Anna Palmitjavila, va apuntar que molts esdeveniments que es podien realitzar en línia s’havien mantingut i que les mesures per a adaptar-se a la situació actual també han suposat una inversió.
Per últim, la sessió de comú també va tractar la renovació de la pòlissa de crèdit fins a tres milions d’euros i que requeria facultar a un dels dos cònsols. Un punt en què l’oposició va votar en contra a causa de «que no tenien tota la informació» i les presses en aquest tema, tenint en compte que no s’han utilitzat en els últims anys.
Una sessió en què el conseller a l’oposició Albert Torres no va ser-hi present i al qual tots els companys de corporació comunal li van enviar el seu suport el dia en què feia un mes de la mort del seu fill a les bordes de Mereig juntament amb una jove d’Escaldes-Engordany.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT