El MoraBanc no aprofita l’avantatge i cau davant un intens Casademont

Els d’Ibon Navarro van anar de més a menys fins a permetre la remuntada per part de l’equip saragossà

Per David Sansaloni

Jelinek intenta la cistella en el partit davant el Casademont Saragossa.
Jelinek intenta la cistella en el partit davant el Casademont Saragossa. | acb Photo / E. Casas

El MoraBanc no va poder amb la intensitat defensiva del Casademont Saragossa i va sembrar una altra derrota, aquesta vegada per 99-89 al pavelló Príncipe Felipe. El partit va començar amb un Tyson Pérez, que tornava a trepitjar el parquet després de gairebé dos mesos, molt actiu. Els tricolor es van mostrar molt fluids en atac, i van aprofitar les grans passades de Hannah, que filtrava cap a la pintura. Per la banda local, Brussino va estar molt efectiu i desprenia intensitat i, amb un 3+1 des de lluny, va tornar al Saragossa al partit. Els de Casimiro van estar més pendents, durant els primers minuts, de les jugades a la posta baixa que dels tirs de tres, context que era molt millor per als tricolor. Cap a la meitat del primer quart va debutar Fausto Ruesga. Es veia que l’argentí rebia constantment indicacions per part dels tècnics i companys, el que feia evident que encara li queda tram per aprendre les parts tècniques i jugades combinades, sobretot en defensa.

Els del Principat van estar molt encertats en els tirs exteriors en el segon període. Kulvietis, Senglin i Ruesga van ser els protagonistes i, justament a aquest últim se’l veia confiat. Casimiro va haver de demanar temps mort a causa de l’encert del MoraBanc, i és que gran part de la culpa la va tenir Senglin, que va ser el principal responsable perquè no va cap errada en el tir fins a la meitat del segon quart. A Ennis li va tocar ballar amb el pitjor i va deixar un duel molt exigent i amb molt de moviment. Els d’Ibon Navarro van estar molt millor en el rebot, i l’entrenador va aprofitar els temps morts per donar indicacions, i ho va tenir clar: volia a Tyson Pérez en el córner, i que rebés la pilota a passada de Hannah, mentre Paulí havia d’ajudar en el bloqueig. El mateix Pérez va ser un dels més destacats en els minuts que va estar sobre el parquet. Es va veure un equip visitant un poc més còmode que el seu rival. L’entrada de Pérez i Ruesga pareixia que sortia bé, sobretot per al pes en les cames de la resta d’integrants. Al descans, el Morabanc albergava un 67% d’efectivitat en el tir de camp, mentre que Brussino, amb 14 punts, i Senglin, amb 13, van quedar com a màxims anotadors al descans.

No obstant això, tot va canviar al tercer quart. Es va veure un equip molt més imprecís i a un Saragossa que va pujar dos nivells més pel que fa a pressió cap a la pilota. Això va provocar dues o tres pèrdues consecutives per part dels del Principat i Navarro va haver de demanar temps mort per a donar indicacions a l’equip: «Hem d’augmentar el nivell com han fet ells. Encara estem dins del joc, sols necessitem solucionar el que hem fet mal, aquestes errades, i solucionar-les, mentre augmentem el nivell defensiu». Ruesga va aconseguir empatar el partit a 69, però la tendència era negativa per als visitants. Dylan Ennis va començar a calfar i no va fallar un tir. El Casademont no permetia cap cistella fàcil per als andorrans, i van anar acumulant faltes personals, cosa que van aprofitar a poc a poc els tricolor per acostar-se al marcador en un període on no van estar gens encertats en el tir.

Amb gairebé quatre minuts transcorreguts i amb sis per davant, Ibon Navarro va tenir que demanar temps mort, ja que el Saragossa havia aconseguit congelar completament el partit i el MoraBanc no va tenir gaires opcions de remuntar el marcador. Nou d’avantatge va tenir els locals, que es van plantar molt bé en defensa. Tot l’encert que van tenir els d’Ibon Navarro a la primera meitat, no va aparèixer a les acaballes del partit. En tota la segona meitat, el MoraBanc no va aconseguir ni 20 punts quan faltaven quatre minuts per al final i l’intercanvi de cistelles no va ser beneficiós per als tricolor. La remuntada que van promoure els locals es va consolidar, i finalment el marcador va reflectir el 99-89 definitiu.