PUBLICITAT

«És un miracle que sigui aquí»

  • Despres acaba la 6a etapa 3er tot i disputar els últims 220km amb una forta vibració al motor de la KTM
EL PERIÒDIC
ARICA

Periodic
Despres surt d'un revolt en ple desert durant la cursa d'ahir. Foto: EFE / CÉZARO DE LUCA

Cyril Despres estava esgotat al final de la sisena etapa del Dakar en què va ser 3er i el seu motxiller, Ruben Faria, va ser el més ràpid i va poder aixecar els braços com a guanyador, després que a la primera etapa rebés una sanció d'un minut que el va deixar sense la victòria que havia aconseguit en carrera. «Ha estat una etapa molt, molt difícil per mi. Porto 220km amb vibracions en el motor, així que la jornada de descans li vindrà molt bé a la màquina, però també al pilot». Despres, amb tot, no només manté la 2a posició a la general, sinó que a més va retallar una mica de temps respecte al líder, l'espanyol Marc Coma, que ahir va arribar 1min 26s per darrere d'ell.

«No trobo explicació», va dir ahir Despres en acabar l'etapa. «Després de repostar, la moto ha començat a vibrar i no sabia si havia de parar-me o no, si s'anava a avariar-se... He baixat el ritme i al final he arribat alhora que els altres. Sincerament, és un miracle que sigui aquí. L'únic punt positiu és que estigui aquí». Despres, que va marxar tot el dia per davant de Coma, va assegurar que tot i el resultat, «es passa fatal havent d'aguantar la respiració durant 200km per culpa de vibracions en el motor».

La cita del dia entre Iquique i Arica, amb 456 d'especial i 265 d'enllaç, va tenir tant desert i tanta monotonia que hi va haver pilots que fins i tot van perdre el sentit del temps. Aquest va ser el cas del gran rival de Despres, Marc Coma, que va anar sempre perdent temps respecte del resident, fins al minut i 26s que van ser finalment a la línia de meta: «Tenia la impressió que no passaven els quilòmetres i que estàvem sempre en el mateix lloc, ha estat una etapa realment molt dura».

La jornada va estar dominada gairebé d'inici pels pilots portuguesos, que amb Faria i Hélder Rodrigues (Yamaha), tenien les de guanyar. «Als 200km del final he agafat Despres, Coma, Rodrigues i Chaleco López, i m'he quedat amb ells. Jo havia sortit 7è, així que he guanyat», va dir Faria pletòric a la meta. El motxiller de Despres va pensar també en el pilot francès: «Crec que estarà content per mi».

AVUI, JORNADA DE DESCANS / El Dakar 2011 és al seu equador, i així avui els pilots i les màquines tindran el seu dia de descans. Serà una bona manera de recuperar després de tants dies de intensitat al desert. Demà es reiniciarà la competició amb 208km d'enllaç i 631 d'especial per unir Arica i Antofagasta.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT