PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La remodelació del carrer Sant Jordi durarà 16 mesos

Malgrat les obres, el trànsit no es veurà tallat en cap moment

Per El Periòdic

El carrer Sant Jordi del Pas de la Casa.
El carrer Sant Jordi del Pas de la Casa. | ANA/ A.S.

Les obres de remodelació del carrer Sant Jordi del Pas de la Casa tindran una durada aproximada de 16 mesos. Així ho va manifestar la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, als veïns i comerciants del carrer en una reunió informativa celebrada el passat dimarts a la tarda al Centre Esportiu del Pas de la Casa, on va avançar que les obres es duran a terme en dues fases. Des del comú tenen previst iniciar les obres aquest mes de juny, després que durant el maig s’aprovi l’adjudicació en una sessió de Consell de Comú. De fet, Mas va posar en relleu que cal «començar de seguida perquè tenim fins al mes d’octubre per poder fer la primera fase abans que comenci la climatologia més dura». Per tant, es preveu que es puguin reprendre l’abril del 2022 i que el carrer estigui enllestit el novembre del mateix any.

Aquesta remodelació s’emmarca dins el pla d’embelliment «de tot el que és el nucli urbà del Pas de la Casa», va manifestar Mas, remarcant que comencen amb el carrer Sant Jordi amb un pressupost d’1,7 milions d’euros, però que també tenen planificat pel darrer any de mandat remodelar l’avinguda d’Encamp. 

Les obres s’iniciaran per les dues puntes del carrer, va declarar la cònsol major, i s’aniran fent progressivament. Concretament, s’ampliaran les voreres per fomentar que la gent vagi caminant i potenciar el teixit comercial, va comentar Mas, afegint que també es faran fins a nou places d’aparcament d’autobús noves a la part alta de la parròquia. Un dels objectius principals és potenciar aquesta zona i per aquest motiu, també s’hi traslladarà l’oficina de Turisme que fins al moment està situada a la plaça de l’Església.
Mas també va remarcar que «el trànsit no es veurà tallat en cap moment per les obres», i que a banda, es coordinarà amb els comerços perquè hi hagi una mínima afectació. 

Per altra banda, la cònsol major va lamentar la situació que s’està vivint a la localitat frontera per les restriccions de França, però «estem esperançats que a partir del dia 3 de maig s’aixequin». A més, va assegurar que no tenen prevista cap nova mesura de reactivació a banda dels vals de compra encampadans o de la mostra gastronòmica. 
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT