PUBLICITAT

MoraBanc nomena Joan Maria Nin nou president del Consell

Substituirà en el càrrec a Pedro González Grau, que finalitza un mandat a l’entitat de set anys

Per El Periòdic

El conseller director general, Lluís Alsina, juntament amb Joan Maria Nin.
El conseller director general, Lluís Alsina, juntament amb Joan Maria Nin. | MoraBanc

D’acord amb l’autorització de l’Autoritat Financera Andorrana (AFA), la Junta d’Accionistes de MoraBanc ha acordat la incorporació de Joan Maria Nin com a nou president no executiu de l’entitat a partir de l’1 de maig de 2021. Així, Nin agafa el relleu de Pedro González Grau, que tanca una etapa de set anys a MoraBanc, primer, com a conseller delegat i, en els darrers tres anys, com a president. Cal assenyalar que Joan Maria Nin compta amb una gran experiència en el món bancari; havent estat director general del Santander Central Hispano (1980 - 2002), conseller delegat del Banc Sabadell (2002 - 2007), director general de La Caixa (2007 - 2011) i vicepresident i conseller delegat de CaixaBank, Criteria i Fundació La Caixa (2011 - 2014). 


D’altra banda, en la nova estructura de govern de MoraBanc, Lluís Alsina queda com a conseller director general, i accedeix així al Consell en substitució de Joan Quera, que finalitza el seu mandat. D’aquesta manera, Alsina assumeix la funció de conseller director general, primer executiu del grup MoraBanc. Per la seva part, Lluís Alsina es va incorporar al banc com a director d’estratègia el 2015 per liderar la transformació digital de MoraBanc i el pla estratègic de transformació i creixement, tasca que va tornar a repetir en els anys vinents. Amb aquests canvis, l’entitat financera culmina el procés de renovació de les seves estructures de govern corporatiu, seguint les millors pràctiques del sector, i després de les recents incorporacions dels consellers independents José Manuel Lara i Gilbert Saboya.

Alhora, el Consell d’Administració queda compost de cinc consellers independents, tres consellers dominicals i un conseller executiu. A més, des del Consell i la Junta d’Accionistes de MoraBanc van voler agrair al president sortint, Pedro González Grau, «pel seu compromís amb l’entitat, la seva visió i lideratge i els excel·lents resultats obtinguts durant els seus anys de dedicació al banc». A banda, convé subratllar que González Grau va ser el primer president de MoraBanc que no pertany a la família propietària. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT