PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS proposa invertir el 0,5% del PIB en innovació i recerca

El partit vol explicacions per l’absència del copríncep francès a la Cimera

Per El Periòdic

Els consellers socialdemòcrates Susanna Vela i Carles Sánchez.
Els consellers socialdemòcrates Susanna Vela i Carles Sánchez. | PS

El grup socialdemòcrata va presentar ahir un text alternatiu a la llei que va proposar el Govern en matèria de recerca i innovació. Entre els canvis més destacats, els consellers Susanna Vela i Carles Sánchez van explicar que el partit proposa destinar un 0,5% del PIB a aquest àmbit. La formació considera que aquesta és «una obligació de l’Estat», i obre la possibilitat «d’adquirir finançament tant d’agents públics com privats».
Una altra de les iniciatives dels socialdemòcrates davant el projecte de llei del Govern, és la creació d’una agència pública «de caràcter estatal», tal com va apuntar Vela. Aquesta rebria el nom d’Agència de Recerca i Innovació d’Andorra (Ariand). Es tracta d’un aspecte que discrepa de la idea plantejada pel Govern, basada en la formació d’una fundació. «Entenem que les fundacions són institucions difícils de controlar, ja que no compleixen amb les obligacions legals i volen funcionar autònomament del Govern», va explicar la consellera. Sobre les possibilitats que la proposició de llei prosperi, Sánchez va aclarir que la proposta no s’estableix únicament perquè sigui aprovada en l’actualitat: «Pot tenir aspectes útils ara o més tard».

Coprínceps a la Cimera/ D’altra banda, el grup socialdemòcrata ha presentat una pregunta al Govern sobre la incompareixença del copríncep francès durant la Trobada Empresarial Iberoamericana. El grup demana explicacions per la «sobrerepresentació del copríncep episcopal». En aquesta línia, els socialdemòcrates han demanat al Govern una opinió sobre «les ingerències polítiques del copríncep episcopal». Aquestes qüestions hauran de ser respostes, de manera oral, en el Consell General. 
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT