PUBLICITAT

Triomf de participació en els horts socials d’Encamp

Es van atorgar les 43 claus de les parcel·les de Terres Primeres

Per El Periòdic

Entrega de les claus dels horts socials per part de Laura Mas i David Cruz.
Entrega de les claus dels horts socials per part de Laura Mas i David Cruz. | ANA / A. S.

El Comú d’Encamp va fer entrega, ahir a la tarda, de les claus dels horts socials de la mà de la cònsol major, Laura Mas, i del conseller de Cultura i Afers Socials, David Cruz. En total, es van repartir els 43 horts socials que té la parròquia als terrenys cedits per la casa Joan Antoni a Terres Primeres. Durant el seu discurs, Mas va haver de lamentar que nou persones s’hagin quedat en llista d’espera després d’haver-se rebut fins a 52 sol·licituds. Tot i això, va destacar que hi ha vegades que els beneficiaris d’aquests horts troben alguna altra opció i després «els anem distribuint segons la llista d’espera».

Alhora, la cònsol major també va voler ressaltar el creixement del projecte a la parròquia encampadana, que «va començar el 2006 amb disset horts» i ara, quinze anys després, «en portem 43». «És un èxit» i es tracta d’un projecte que es troba «arrelat a la gent del nostre poble i, per tant, hem de continuar amb aquest projecte social», va remarcar Mas, assegurant que permet a la gent gran comunicar-se i fer una activitat física senzilla. Així, «tenen l’obligació cada dia de sortir» i es poden relacionar entre ells, va afegir. 

D’altra banda, Mas també va voler festejar que aquest 2021 hi hagi hagut 16 persones noves que han sol·licitat un hort social, fet que demostra la bona rebuda que té a la parròquia, on «la demanda va creixent més cada any». Des de l’altra part del projecte, la Fundació Julià Reig, també consideren que ha estat un projecte guanyador. En aquest sentit, la responsable dels horts socials per part de la fundació, Ester Segura, emfatitzava que es tracta d’un projecte que permet a la gent gran estar a l’aire lliure, fer exercici i menjar sa, i a banda, «a molta gent els transporta a la infantesa». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT