PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Casademont Saragossa, primer obstacle en la cursa dels tricolor

Als d’Ibon Navarro els espera un partit cada 48 hores després que l’ACB publiqués el calendari definitiu

Per David Sansaloni

Hannah intenta la canasta al partit d’anada, al Poliesportiu, davant el Casademont Saragossa.
Hannah intenta la canasta al partit d’anada, al Poliesportiu, davant el Casademont Saragossa. | BCA

El MoraBanc ja és a Saragossa per enfrontar-se al Casademont en la que serà la jornada 34 d’aquesta Lliga Endesa. Els d’Ibon Navarro segueixen en una situació molt delicada i necessiten canviar, com més aviat millor, aquesta dinàmica negativa que arrosseguen. No obstant això, els andorrans sembla que aconsegueixen veure la llum al final del túnel quant a lesions es refereix, i és que Tyson Pérez ja va entrenar el dilluns amb la resta de companys al Poliesportiu, fet que podria suposar la seva tornada a la convocatòria per demà. Pérez no juga des del 3 de febrer contra el Gran Canària a l’EuroCup per uns problemes a l’esquena, i precisament, l’absència de quatres va portar el tècnic a donar l’oportunitat a Albert Pons diumenge contra el Barça. L’andorrà fa setmanes que entrena amb el grup per les lesions de jugadors del primer equip i va veure recompensat l’esforç davant un dels millors equips d’Europa. Per altra banda, està el cas de Fausto Ruesga. El nou fitxatge de l’equip va estar convocat per primera vegada el passat diumenge, però no va gaudir de minuts, tot i la situació de l’equip.


Un total de 13 vegades s’han enfrontat ambdós equips, deixant un balanç positiu per als del Principat. Vuit victòries i cinc derrotes, però que no van servir en l’anada, on els de Saragossa es van endur l’alegria contra al Poliesportiu amb un marcador de 83-98. L’última victòria tricolor va ser a la tornada de la temporada passada, la 2019-2020, on van aconseguir imposar-se per 93-113 al pavelló Príncipe Felipe. El resultat més voluminós per al Casademont va ser un 95-78 a la temporada 2017-2018, mentre que la diferència favorable més gran per als d’Andorra va ser a la temporada 2019-2020 amb un 106-78.


Els saragossans sembla que han trobat el camí correcte, i ho han fet en el moment definitiu de la temporada, quan el calendari ja no ofereix una sola concessió i els triomfs s’encareixen. El canvi d’entrenador ha modificat el malaltís aspecte d’un que presentava importants desequilibris en el seu joc, sobretot en les labors de contenció, i venia d’encadenar fins a sis derrotes consecutives en la Lliga Endesa. L’antic entrenador, Sergio Hernández, va dimitir el passat 17 d’abril per motius personals, i va deixar després de si un bloc fràgil que encaixava punts amb summa facilitat. No obstant això, tot ha canviat en els tres últims partits, on el Casademont ha exhibit ordre, disciplina i intensitat defensiva. Davant el Gizpuzkoa (99-71), amb Sergio Lamúa a la banqueta de manera provisional, el quadre aragonès es va desfer amb facilitat de l’últim classificat, un duel en el qual ja va emetre sensacions molt positives en tots els ordres del joc. La confirmació es va produir després, ja amb Luis Casimiro als comandaments, amb dos triomfs en marrada aliena i en dos escenaris de substància: va superar dimecres passat al Sant Pau Burgos (95-98), el cinquè classificat, en el partit avançat de la jornada 36; i posteriorment va atropellar a l’Unicaja de Màlaga (78-101), conjunt alineat en aquells dies en les posicions de play-off. Actualment l’equip se situa una posició per davant del MoraBanc, per la qual cosa tot indica que es veurà un partit d’allò més atractiu.

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT