PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El cor com a protagonista per fer créixer els donants

La recaptació del preu de les entrades de les funcions anirà a Atida

Per El Periòdic

Toni Gamero i Mercè Canals, aquest dimarts en roda de premsa telemàtica.
Toni Gamero i Mercè Canals, aquest dimarts en roda de premsa telemàtica. | ANA

A cor obert és el títol de l’obra de teatre que es podrà veure durant el cap de setmana del 8 i 9 de maig al Teatre Comunal d’Andorra la Vella amb l’objectiu de sensibilitzar la població de la importància de la donació d’òrgans. La representació, escrita pel dramaturg José Pascual Abellán i adaptada i dirigida per la directora de l’escola de teatre Entreacte, Mercè Canals, és un projecte de l’Associació de Trasplantats i Donants d’Andorra (Atida), que torna als escenaris després que l’any 2017 ho fes amb Jo dono, tu dones, ell dona. «És una obra molt emotiva, jo de vegades veig els assajos i els actors em fan plorar, és molt bonica, i hi veurem tota la història des que el cor es dona fins que arriba a la persona que se li farà el trasplantament», va explicar Canals durant la presentació. Al preu de 12 euros, hi haurà una triple funció el dissabte 8 de maig a les 21.00 hores, i el diumenge 9 de maig a les 12.00 i a les 18.00 hores.

Tal com va assenyalar el vicepresident d’Atida, Toni Gamero, la recaptació d’aquesta triple funció (al juny hi haurà una doble representació més a les Fontetes, a la Massana) busca incrementar la llista de donants a Andorra: «Cobrem una petita entrada i la recaptació anirà destinada a realitzar un vídeo perquè la gent es faci donant de medul·la, i l’objectiu és que aquest vídeo es pugui veure a la televisió i al cinema, ja que ens cal una embranzida perquè la gent de 18 a 40 anys s’animi i s’apunti a ser donant», va afirmar. En aquest sentit, va apuntar que actualment hi ha una cinquantena de persones inscrites però que cal augmentar la llista per incrementar les possibilitats d’èxit de les donacions.

Actualment, les operacions de trasplantament no es poden fer a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell per manca d’infraestructura. Sobre això, «estem d’acord que els trasplantaments es facin a Catalunya o França, però sí que volem que l’hospital es converteixi en un extractor d’òrgans, i així puguem donar-ne als nostres veïns, ja que és l’única manera que tenim d’agraïr el que ells han fet per nosaltres, perquè cal recordar que totes les persones d’Andorra que han estat trasplantades ho han estat per un donant català o francès, així que nosaltres hem de fer el mateix», va sentenciar Gamero, segons l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT