PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern rebutja la proposta del PS sobre patrimoni cultural

L’Executiu dona la seva conformitat al text de seguretat privada

Per El Periòdic

L’església de Santa Coloma.
L’església de Santa Coloma. | tony lara

L’Executiu ha rebutjat la proposició de modificació de la llei de patrimoni cultural presentada pel Partit Socialdemòcrata (PS) i remet la proposta a grups de treball per «crear amplis consensos i treballar amb els equips i actors implicats». «Tenint en compte que la proposició de modificació de la llei no revesteix caràcter d’urgència, proposem que el text presentat per Grup Parlamentari Socialdemòcrata serveixi per treballar en un nou text de llei de mirada més àmplia», van apuntar des del Govern.

De fet, en el text argumentatiu de la seva posició, van apuntar que les propostes són «pertinents» i «poden contribuir a millorar la gestió i la conservació» del patrimoni cultural del país. Tot i això, i malgrat considerar «que pot ser necessari modificar la redacció introduïda el 2014», troben que «cal considerar altres qüestions». 

Entre els aspectes que divergeixen respecte al text presentat pel PS hi ha la gestió del patrimoni religiós, on l’Executiu puntualitza que «és indispensable comptar amb la participació dels comuns»; així com l’actualització del marc legal que, tal com indiquen en el text, «l’evolució del concepte de patrimoni cultural ha creat noves categories de protecció» i, per tant, el nou marc legal les «hauria de prendre també en consideració» i «harmonitzar el text legal andorrà amb les normes de la Unió Europea».

Diferents punts de vista que, segons es desprèn de l’argumentació de Govern, s’entrarà en fase de treball en equips per «assolir consensos necessaris i imprescindibles» per protegir el patrimoni cultural del Principat.

D’altra banda, l’Executiu també es va posicionar respecte a la Proposició de Llei de Seguretat Privada. En aquest sentit es van mostrar favorables al text que ha presentat la majoria –Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos– amb la finalitat d’actualitzar la legislació en aquest sector, que, «tot i la seva utilitat, ha esdevingut insuficient».

En aquest sentit, des de l’Executiu s’assenyala que el text presentat «respon a la necessitat d’actualitzar i adequar la legislació en matèria de seguretat privada» i va donar el vistiplau al text perquè sigui valorat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT