PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sito i Leite debuten amb èxit al volant del Clio Rally5

Els de l’ACA Esport van ser cinquens al Rally Tierras Altas 2021

Per El Periòdic

Sito-Leite al Rally Tierras Altas de Lorca 2021.
Sito-Leite al Rally Tierras Altas de Lorca 2021. | ACA Esport

Àlex Español Sito i Claudi Ribeiro Leite van tenir una excel·lent actuació en el Rally Tierras Altas de Lorca 2021 amb el seu Renault Clio Rally 5, prova amb la qual s’iniciava la Copa d’Espanya de Ral·lis de terra i, a més, era vàlida per al Super Campionat d’Espanya. Malgrat tenir rivals de molta experiència en la seva categoria, Sito-Leite es van mostrar amb confiança en les seves possibilitats i van saldar la seva participació amb una excel·lent cinquena plaça (40 equips en la classificació final de 2RM), a més de ser el millor entre els Renault Clio Rally5 inscrits en la prova.


El tàndem de Vallbanc va estar des de l’inici entre els deu millors de la seva categoria. A pesar que, com va comentar Sito, «hi havia pilots de molt de nivell en les 2RM», van aconseguir la 10a posició (2RM) en el primer parcial del dia. Quan les condicions climatològiques van millorar, el fang en les pistes ja no era tan habitual, i Sito-Leite van afrontar amb més confiança, sobretot, les segones passades per les cronometrades. L’ímpetu de continuar lluitant fins al final els va portar a aconseguir la quarta posició en el segon pas per l’especial C, última del ral·li, i situar-se en una magnífica cinquena plaça en el dia del seu debut en el nacional de terra d’Espanya. Durant les jornades prèvies a la disputa del ral·li ja es va deixar veure una pluja que podia complicar, i molt, el treball de tots els implicats en la prova de Lorca. Quan va arribar l’hora de la veritat semblava que l’esmentada ruixada respectaria als organitzadors i equips, però les bones perspectives van durar poc. Quan van començar a sortir els participants la situació va empitjorar i les pistes de terra es van convertir en pistes de patinatge. Es va completar amb prou feines l’A1 (23.73 quilòmetres), però es va haver de suspendre l’A2. La situació no va ser del tot caòtica, ja que l’aiguada va deixar de caure al migdia i les seccions de la tarda es van poder disputar. 


Per al jove pilot de l’Automòbil Club d’Andorra, començar el 2021 amb una especial de quasi 24 quilòmetres, ja era tot un repte. La climatologia va posar un plus de dificultat al debut i així ho va comentar Sito: «Tenint en compte que hem passat de competir en un ral·li regional a una prova de més entitat, era d’esperar un augment de la dificultat i, en conseqüència, hem optat per no prendre riscos innecessaris».

PUBLICITAT
PUBLICITAT