PUBLICITAT

Encamp organitza una mostra gastronòmica per ajudar el comerç

La petició també inclou l’entrega d’uns vals de compra de 15 euros

Per El Periòdic

El director de Reactivació Econòmica, Miquel Alís, juntament amb Nino Marot, Laura Mas i Ricard Gonzalvo.
El director de Reactivació Econòmica, Miquel Alís, juntament amb Nino Marot, Laura Mas i Ricard Gonzalvo. | Comú d'Encamp

Encamp llença dues accions de reactivació econòmica que s’iniciaran aquesta setmana per donar «visibilitat als comerços», segons explicava ahir la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, remarcant que totes dues estan pensades tant per Encamp com pel Pas de la Casa. Així, des del proper 30 d’abril i fins al 30 de juny hi haurà una mostra gastronòmica a 15 restaurants de la parròquia i, a banda, la corporació també ha tirat endavant uns vals de compra de 15 euros destinats als comerços locals.

Pel que fa a les jornades gastronòmiques, es podran degustar diferents menús a vuit restaurants d’Encamp i a set del Pas de la Casa, va indicar el conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot, assegurant que ho fan durant aquests dos mesos perquè són «temporada baixa i els hi va bé per poder tenir més flux de clients» i també per redescobrir restaurants. En aquest sentit, Marot va agrair als diferents locals que s’han sumat a la iniciativa, la qual és molt variada i amb capacitat per a tots els públics amb menús que poden anar des dels 12 fins als 85 euros. Concretament, el comú ha destinat un pressupost de 4.300 euros en aquestes jornades. 

D’altra banda, i amb la finalitat de promocionar la mostra, cada dues setmanes es farà un sorteig els divendres. Per a participar-hi, s’haurà de presentar un tiquet d’algun menú a l’oficina de turisme i el guanyador obtindrà un menú del mateix import que consti en el tiquet presentat. A més, a tots els participants als sortejos se’ls obsequiarà amb una mostra de mel per taula de la casa Le souffle d’Andorre.

Respecte a l’acció dels vals d’Encamp, ahir es començava i s’allargarà fins al pròxim 12 de desembre. Tal com va comentar Marot, es donarà un val de 15 euros als 5.718 caps de casa que hi ha a la parròquia encampadana, els quals es podran recollir als serveis de tràmits i a les oficines de turisme. «Es vol dirigir principalment al petit comerç, perquè la gent agafi el costum de comprar a Encamp» va declarar el conseller, qui va afegir que fins al moment s’ha destinat un pressupost de 30.000 euros per a aquesta acció.

Sobre els comerços, des del comú recalquen que són comerços petits i per tant, no hi poden participar ni supermercats ni hipermercats, ni tampoc botigues de venda de tabac o alcohol. Sí que poden formar part, en canvi, els bars i les granges sempre que la venda estigui lligada en un àpat. Finalment, el comú té la intenció de poder repetir la mostra gastronòmica el 2022. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT