PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Salut notifica 36 nous contagis i 33 altes durant les darreres hores

La Creu Roja realitza més de 3.000 proves durant la Cimera

Per El Periòdic

La unitat medicalitzada avançada de la Creu Roja a Soldeu, on es va celebrar la Cimera.
La unitat medicalitzada avançada de la Creu Roja a Soldeu, on es va celebrar la Cimera. | Creu Roja Andorrana

Les dades epidemiològiques fetes públiques ahir pel Govern continuen mostrant una estabilització tant pel que fa als casos nous com a la pressió sobre el sistema sanitari. En aquest sentit, durant les darreres 24 hores es van notificar 36 nous positius, que eleven els casos totals des de l’inici de la pandèmia fins als 13.060, dels quals 445 són actius. A més, es van donar d’alta a 33 persones, per la qual cosa les recuperacions ja se situen en les 12.491. El total de defuncions, sortosament, es manté en 124.

A l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell hi ha nou pacients a planta i 10 a la Unitat de Cures Intensives (UCI), sis d’elles sota ventilació mecànica. A la planta Covid del Cedre no hi ha cap persona ingressada. Quant a la població escolar, el Govern va informar que continuen 43 aules sota vigilància activa –20 total i 23 parcial– i 22 en vigilància passiva.

Pel que fa a la campanya de vacunació, el Ministeri de Salut va informar que durant la jornada de dissabte es van vacunar 807 persones. Així doncs, des de l’inici del pla de vaccinació ja s’han administrat un total de 28.503 dosis.

més de 3.000 proves Covid / D’altra banda, la Creu Roja va dur a terme un treball intens pel que fa a la pràctica de proves als assistents de la Trobada Empresarial i la Cimera Iberoamericana amb la finalitat d’evitar la propagació de contagis. Segons va explicar el director general de l’entitat, Jordi Fernández, entre el diumenge passat i l’últim dijous es van realitzar fins a 3.057 proves entre ambdós esdeveniments, entre les quals s’inclouen les TMA, els tests ràpids de detecció del coronavirus i els d’antígens. Tot i això, Fernández va especificar que la Creu Roja «només és un actor més» d’una planificació coordinada pel ministeri de Salut i l’Oficina Covid.

Per tal de registrar un volum tan elevat de tests, l’entitat va destinar fins a 54 efectius mitjançant equips distribuïts entre l’Andorra Park Hotel, Soldeu, «i també teníem un gran equip desplegat a l’aparcament de Prat de la Creu i la plaça de braus».

Per a Fernández, el balanç final «és molt positiu», i va reconèixer l’agraïment de gran part dels usuaris que es van adreçar a cadascun dels dispositius, especialment dels ciutadans espanyols, que «no estan acostumats a trobar-se amb uns dispositius tan potents». 
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT