PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Alerta per la soca britànica: 47 aules estan en vigilància activa

Els actius se situen en 460 i les defuncions en 124 després del traspàs d’un ingressat a l’UCI

Per El Periòdic

La secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, durant la roda de premsa d’actualització sanitària.
La secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, durant la roda de premsa d’actualització sanitària. | SFGA/JAViladot

La propagació de la pandèmia entre les escoles del Principat ha crescut en els últims dies, provocant que les aules en vigilància activa siguin 12 més que dijous, arribant a la xifra de 47. D’aquestes, 19 estan confinades totalment i 28 de manera parcial. D’altra banda, altres 10 es troben en vigilància passiva. En aquest sentit, la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, va transmetre que una de les causes de l’increment era la circulació de la nova soca britànica que «es contagia molt ràpidament i és més agressiva».

Mas va assegurar que un altre dels factors a tenir en compte en aquesta pujada són els habituals cribratges que el Govern fa a les escoles. Així, també va destacar que la xifra baixa de fa alguns dies tenia a veure amb la tornada de vacances de Setmana Santa, ja que els infants no havien tingut contacte previ en els col·legis. 
Actualment s’estan confiant aules amb un sol positiu. La secretària d’Estat va afirmar que «no ha canviat el procediment habitual», i que aquestes mesures s’estan prenent pel fet que es tracta d’alumnes que «han esmorzat junts, sense mascareta». Sobre el tema, va recalcar la importància dels brots en menors d’aquesta edat: «És un reflex de la situació que tenim a la ciutadania en general». Cal destacar que el Govern va començar a realitzar proves a nens de menys de vuit anys.

Pel que respecta als nous casos actius en la població general, les últimes dades van anunciar un total de 65 en les últimes 24 hores, un augment considerable. No obstant això, Mas va assegurar que la xifra no representa una realitat total, ja que la recollida de dades es va veure afectada per la realització «d’un treball a temps parcial», provocat per les necessitats requerides davant la celebració de la Cimera Iberoamericana. Per això, des del Govern continuen considerant que la mitjana de contagis diària «es manté entre els 40 i 45 casos».
Les noves xifres situen el nombre total de casos en 13.007. D’aquests, 460 romanen actius. Quant a les altes, s’aconsegueix la xifra de 12.423 i les hospitalitzacions arriben a 22. Els pacients en planta són 12, a l’UCI hi ha 10, i vuit requereixen ventilació mecànica. A més, no es va comptabilitzar cap persona en la planta de Covid del Cedre. D’altra banda, ahir va morir un home de 78 anys i les defuncions totals són 124.

Els brots provocats en el Ministeri d’Afers Exteriors, així com a Soldeu, poc abans de celebrar-se la Cimera, es mantenen controlats sense més novetats de contagi, segons va apuntar Mas. «Del ministeri, tenim 10 professionals i 10 contactes positius, no hi ha hagut variacions i s’està fent el seguiment oportú. Pel que respecta a Soldeu, ens trobem amb el mateix 10 persones positives», va manifestar, la secretària d’Estat de Salut.

Vacunació/ Les vacunes administrades a Andorra ja són 26.446. D’aquestes, 21.785 són primeres. Entre ahir i avui, està prevista l’administració de 2.000 dosis en la plaça de braus. 
Una de les novetats més destacades és l’oferiment del govern de Portugal de cedir dosis de vacunes al Principat. Mas va voler mostrar el seu agraïment i va afirmar que el suport els serà de gran utilitat. El cap de Govern, Xavier Espot, va concretar que se signarà un «conveni de revenda» de vacunes «similar» al que es va firmar amb Espanya i França. A més, va anunciar previsions positives: «No crec que les dosis tardin a arribar i hi haurà una quantitat considerable». A més, també va declarar que és un gest que «honra a Portugal». 
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT