PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ocupació hotelera puja 10 punts i se situa fregant el 30%

La UHA veu com va creixent, a poc a poc, la demanada, tot i que es manté en 18 establiments oberts

Per Alba Llacuna

Uns turistes a l’arribada a l’hotel.
Uns turistes a l’arribada a l’hotel. | MARICEL BLANCH

Les ganes per sortir de casa de la gent i, recuperar, a poc a poc, una certa normalitat, es va fent notar en les dades d’ocupació hotelera per aquest cap de setmana. Segons va apuntar el president de la Unió Hotelera d’Andorra (UHA), Jordi Pujol, «la previsió està rondant el 30%, un 29,74% concretament. La setmana passada, la previsió va estar en 19,80%, amb el qual estem 10 punts per sobre respecte la setmana passada, pel que fa a la previsió». Unes dades que s’hauran de verificar una vegada passin aquests dos dies per veure si s’han complert les expectatives, tot i que, confien que els «clients de darrera hora» facin incrementar aquest percentatge d’ocupació, com ja va passar el cap de setmana passant quan finalment van assolir el 28% quan la previsió era del 19%.

«Tot i que no és per llençar coets», aquest lleuger increment dona confiança al sector de cara al futur. «Veure com aquesta corba va creixent, que cada cap de setmana puguem fer una mica més, és important de cara a la confiança i els hotelers notin que es va movent la cosa», va apuntar Pujol.

Una confiança que no només l’ha de recuperar l’empresari, sinó també el client. «Que la gent vagi venint, que s’ho passi bé i que es notin segur», va apuntar el president de la UHA com a passos a seguir per anar recuperant la clientela.

Una millora, però insuficient perquè establiments tancats puguin obrir portes. Tal com van assenyalar des de l’entitat, actualment «tenim 18 hotels oberts; no s’ha pogut obrir cap mes. Esperem que vagi creixent, que no pari aquesta tendència i així, poder anar obrint hotels que estan tancats».

Tot i això, Pujol va ser realista i va reconèixer que «tradicionalment abril i maig són un període complicat», i que per tant, no esperen una millora exagerada en un futur immediat. «A veure si d’aquí a un mes o mes i mig, les ocupacions són més altes i van obrint més establiments», va indicar el president.

Aquest serà el darrer cap de setmana amb confinament comarcal a Catalunya; una data que també concedirà, més o menys, amb la finalització del confinament a França, prevista per l’11 de maig. Dos canvis en la mobilitat als països veïns que permet al sector mirar amb cert optimisme els pròxims mesos, sobretot de cara a l’estiu.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT