PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Tot preparat per al campionat Open Andbank 2021

Més d’un centenar de nedadors andorrans participaran en l’esdeveniment

Per David Sansaloni

Josep M. Cabanes i Joan Clotet, a la presentació de l’Open Andbank.
Josep M. Cabanes i Joan Clotet, a la presentació de l’Open Andbank. | FAN

La Federació Andorrana de Natació (FAN), juntament amb el patrocini d’Andbank, van presentar la nova edició del que fos l’antic Open d’Andorra, que canviarà el seu nom a Open Andbank Andorra. El president de la FAN, Joan Clotet, i el sotsdirector general de Banca País d’Andbank, Josep M. Cabanes, van ser els encarregats d’aclarir els detalls de la que és «la competició més important de natació que es fa al país». A causa de la pandèmia, la competició serà una mica diferent a la d’altres anys. La FAN va certificar la participació d’un total de 123 nedadors, pertanyents únicament a clubs del Principat. Clotet va matisar que «ens han contactat molts clubs, importants la majoria, de Catalunya perquè volien participar, però la situació sanitària, els protocols que hem de seguir i les dimensions de la piscina fan impossible la participació de més nedadors».


Aquest Open Andbank 2021 de natació es durà a terme a la piscina del Complex Poliesportiu d’Encamp, i es farà en dimensió de piscina de 25 metres. Cal recordar que, des dels seus inicis i abans de l’aparició de la Covid-19, la competició ha tingut caràcter internacional i els esportistes aprofitaven per preparar la temporada d’estiu en la piscina de 50 metres dels Serradells. Pel que fa a les categories participants no hi haurà cap restricció i podran competir des de prebenjamí fins a màsters, havent de fer un total de sis torns a causa del nombre de sortides que hi haurà, per així seguir els protocols marcats pels ministeris de Salut i Esports.


Pel que fa als nedadors més destacats, Nàdia Tudó participarà com a única representant de l’equip nacional, a les proves de 50 lliures, 100 estils i 100 braça. La resta d’integrants no ho podran fer per diferents motius: Bernat Lomero es troba a Kazan; Tomàs Lomero, Patrick Pelegrina i Jordan Lecoq disputaran el Trofeu de Sant Jordi del Circuit Català; i Mònica Ramírez no participarà en el campionat andorrà a causa de coincidir amb el seu torn de feina. D’aquesta manera, els 123 esportistes seran integrants dels clubs del país: SAE Sant Julià, CN Serradells, CLESER, CN Escaldes i Encamp Natació.


Per part d’Andbank, Cabanes va voler mostrar la seva satisfacció pel treball dut a terme per la federació al dir que «vull felicitar l’empenta i esperit que està mostrant la FAN en el seu treball per fomentar la natació de base al país». El mandatari va finalitzar afegint que «vull encoratjar a seguir treballant fort a tots els esportistes de la FAN i que aviat puguem celebrar com cal tot el bon treball que aconsegueixen». 


La roda de premsa també va tenir lloc per tractar el tema de les wild cards o les invitacions de les quals disposa el Comitè Olímpic Andorrà per convidar a dos atletes als Jocs Olímpics de Tòquio, encara que aquests no arribessin a aconseguir les mínimes establertes per la competició. A la qüestió, va ser el mateix Clotet qui va demanar que «avui crec que no és dia per tractar aquest tema, ja que estem presentant un projecte il·lusionant. Aquest assumpte tindrem temps per donar declaracions més endavant, però la postura de la federació s’ha comunicat».

PUBLICITAT
PUBLICITAT