PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc intentarà plantar cara a tot un clàssic com el Barça

Els d’Ibon Navarro arriben al partit en una situació delicada i amb el desig de poder comptar amb tots els efectius

Per David Sansaloni

Pérez vola cap a la cistella rival al partit d’anada contra el Barça, al Palau.
Pérez vola cap a la cistella rival al partit d’anada contra el Barça, al Palau. | acb Photo / V. Salgado

El MoraBanc s’enfrontarà a l’FC Barcelona aquest diumenge, a les 12.30 hores, al Poliesportiu en la que serà la jornada 33 d’aquesta Lliga Endesa. Els d’Ibon Navarro intentaran aconseguir la victòria en un context que no és, per molt, el millor en què podien arribar, i així ho va recalcar el president del club, Gorka Aixàs: «El partit vinent el podrem jugar, és clar que no amb les millors condicions ni en les que ens agradaria, ja que els jugadors han estat tancats sense poder fer res i aleshores això es notarà». La plaga de lesions que assola l’equip sembla no tenir fi, per no parlar de l’últim brot de Covid-19 aparegut a la plantilla.


Aquest darrer contratemps va obligar l’ACB a ajornar els últims partits dels del Principat, enfront l’Unicaja, l’Urbas Fuenlabrada i l’UCAM Múrcia, a més d’impedir els entrenaments de l’equip fins gaire aquesta setmana, a l’espera que dictaminaren des del Govern i amb l’ordre que tan sols podien exercitar-se els jugadors que haguessin passat la malaltia i haguessin generat anticossos. No obstant això, Aixàs, que va estar present en l’última campanya de donació de sang impulsada conjuntament amb el Govern i la Creu Roja, va assegurar que «els afectats per l’últim brot de coronavirus estan passant la malaltia prou bé, confinats a casa i portant-ho cadascú com millor pot, cap d’ells amb símptomes importants. Esperem que a finals d’aquesta setmana ja es vagin reincorporant als entrenaments tots els afectats». A més, Aixàs va aclarir que «Clevin Hannah ja ha estat present als entrenaments i tenim previst, en un principi, que divendres sigui el primer entrenament on puguin estar la resta». Així doncs, si no canvia res, els tricolor podran enfrontar el Barça amb tots els jugadors, tret dels que encara romanen a la infermeria i amb un Guille Colom que ja ha anat trepitjant el parquet als últims entrenaments.


El Barça, per la seva part, arriba a la trobada després d’haver enfrontat en dues ocasions el Zenit als play-offs de l’Eurolliga. Els catalans van tenir partit el passat dimecres i ahir, i venien d’aconseguir el triomf el darrer cap de setmana a la lliga Endesa en imposar-se al Baxi Manresa per 97-89. Aquest darrer va ser un joc molt igualat i amb molts punts que es va començar a decidir a partir del tercer quart, en el qual els de Saras Jasikevicius van obtenir un avantatge per sobre dels 10 punts. Davies, amb 21 punts, va ser el màxim anotador blaugrana.


Al partit d’anada, els andorrans van visitar un Barça post-clàssic, però que va demostrar un nivell d’atenció i de tensió que va convertir en una missió impossible derrotar-lo a domicili. 82-71 va reflectir el marcador final al Palau en un duel on els d’Ibon Navarro van trobar a faltar més encert en el tir exterior. Entrant en el darrer quart del partit i amb una diferència de 18 punts avall, el MoraBanc va aconseguir posar el 63-58 en el lluminós. Tot i això, els blaugranes van aprofitar els desajustaments defensius i van treure molt de tir lliure que van aprofitar per lligar la victòria al final. Els jugadors més valorats dels visitants aquell dia van ser Tyson Pérez i Nacho Llovet, amb 19 i 18 de valoració respectivament, justament dos integrants que no podran estar ajudant l’equip demà. Un total de 23 vegades s’han enfrontat ambdós conjunts, deixant un balanç de sis victòries per al MoraBanc i 17 per al Barça. L’última victòria dels tricolor enfront dels catalans va ser l’octubre del 2019, mentre que a la viceversa va ser en el partit d’anada, l’octubre del 2020. A la temporada 2017-2018, els del Principat van obtenir el resultat més voluminós fins al dia d’avui, 76-94, amb una diferència de 18 punts, mentre que l’esglai més fort el van rebre a la 2016-2017 en perdre per 102-65 contra el que fos l’antic Barça Lassa.


Com a peces clau, els tricolor comptaran, com ve sent habitual a la temporada, amb la màgia de Clevin Hannah com a director d’orquestra, escortat per Jeremy Senglin i Tunde com a referència baix la cistella. A més, totes les mirades estaran posades en el nou fitxatge, l’argentí Fausto Ruesga, que ja porta entrenant amb l’equip des del passat dia 16. L’aler de 20 anys va manifestar que està «molt content, amb moltes ganes de començar i ajudar l’equip en tot allò que pugui», i sobre el possible debut va assenyalar que «m’estic preparant per afrontar-lo de la millor manera i ajudar l’equip».

PUBLICITAT
PUBLICITAT