Escaldes-Engordany
La CEA dona per «superat» el repte d’organitzar la Trobada Empresarial
Més de 4.000 persones van assistir a l’esdeveniment, que es va fer amb èxit en format virtual i presencial
«Teníem un repte important i l’hem superat amb bona nota». D’aquesta manera va definir ahir el president de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), Gerard Cadena, l’organització de la 13a Trobada Empresarial Iberoamericana que es va celebrar a Andorra la Vella el 19 i 20 de març. De fet, va destacar els «més de 4.000» participants que van prendre part –3.500 de forma virtual i 500 de forma presencial– que ha demostrat que «tot i que som un país petit, som grans organitzadors d’esdeveniments i n’hem tirat endavant un de talla mundial».
Per la seva part, el gerent de l’entitat, Iago Andreu, va posar en relleu aquesta modalitat mixta de l’esdeveniment «que s’ha demostrat que funciona» i, sobre la qual, es va atrevir a pronosticar que serà un model que «continuarà després de la Covid». Tot i això, el que més valora Andreu és el fet que «hem aconseguit que quedi una gran quantitat de material i informació», primer en el mateix web –que estarà operatiu un mes més– i, posteriorment, en els webs i canals digitals de la mateixa CEA, així com del Consell d’Empresaris Iberoamericans (CEIB).
El gerent tampoc va voler deixar passar l’oportunitat per ressaltar l’alta participació que ha tingut la trobada, «sent la més participativa» fins ara. En aquest sentit, va indicar que la més nombrosa en participants fins a la data havia estat la de Guatemala el 2018 amb 1.200 inscrits.
Una organització que, com van apuntar des de l’entitat, no va ser senzilla; tot i això van destacar que «s’ha assolit l’equilibri pressupostari», que era de 300.000 euros. Unes necessitats organitzatives que van ser cobertes amb «empreses andorranes», ja que, com van puntualitzar, «fora del país només s’ha contractat Mediapro per fer la realització». Un punt amb què van fer realitat la seva voluntat que la inversió de l’esdeveniment «aportés un valor afegit a les empreses andorranes».
Amb tot, la crisi sanitària de la Covid els va posar a prova, primer, establint un protocol sanitari estricte per minimitzar els riscos de contagi. Segons va indicar Cadena, no es va detectar «cap positiu» en les TMA i PCR que havien de presentar els assistents prèviament, així com els 1.000 tests d’antígens que es van efectuar els dos dies de l’esdeveniment; i, posterioment, amb el desenvolupament mixt entre virtual i presencial.
De fet, tant Andreu com Cadena, van voler donar alguns números per reflectir la magnitud que ha resultat de la trobada, sobretot en l’àmbit digital. De fet, van ressaltar que hi havia hagut 27.000 visualitzacions de pàgines o el pic de 1.800 usuaris connectats de forma simultània, que va coincidir amb la inauguració.
Una part digital que, com va assenyalar Andreu, també va permetre resoldre un dels problemes de la part telemàtica com és la diferència horària entre la península Ibèrica i l’Amèrica Llatina, gràcies que les ponències i xerrades quedaven pujades al web i que es podien veure posteriorment.
D’altra banda, el gerent de l’entitat també va emfatitzar en el fet que aquesta va ser una «trobada inclusiva». Per primera vegada va comptar amb traducció simultània castellà-portuguès i la Fundació ONCE va garantir l’adequació del web de la trobada, la senyalística física del Centre de Congressos, la traducció al llenguatge de signes i la informació en Braille.
Per últim, Cadena va recordar que durant les diferents xerrades es van tocar molts temes com l’arbitratge, el canvi climàtic, el turisme o la igualtat de gènere. «Són temes que estem treballant a la CEA com l’economia circular».
Uns dies que van servir a les empreses per fer contactes i donar a conèixer les oportunitats que ofereix Andorra. Entre els àmbits amb més projecció de futur, molt sovint desconeguts per a la resta de països, Cadena va indicar les energies renovables, la conducció sostenible, les telecomunicacions o el turisme. Tot i ser prematur, el president es va mostrar segur que els contactes efectuats aquests dies donaran el seu fruit en el futur.