PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Escaldes-Engordany compra la parcel·la de l’antic hotel Pla

El Comú pagarà 500.000 euros per ser propietari del terreny

Per El Periòdic

La parcel·la de la plaça Santa Anna adquirida pel comú.
La parcel·la de la plaça Santa Anna adquirida pel comú. | ANA / a. b.

Com una bassa d’oli. La sessió del consell de comú que es va celebrar ahir –que va coincidir en data i hora amb la reunió plenària de caps d’Estat i de govern de la Cimera Iberoamericana que es va celebrar a Soldeu– va acabar amb tots els punts de l’ordre del dia aprovats per assentiment, ja que la majoria va obtenir el vistiplau de la minoria en totes les propostes. Així, els consellers comunals van donar llum verda al crèdit extraordinari per la compra d’una parcel·la, d’uns 140 metres quadrats, a la plaça Santa Anna, per un import de 500.000 euros, a la zona on hi havia l’antic hotel Pla, ara enderrocat, i que era propietat, fins aquest moment, d’Immaculada Serra i Carolina Serra.
 
Sobre aquesta adquisició, la cònsol major, Rosa Gili, va explicar que el terreny estava llogat al comú per la propietat, però va voler rescindir el contracte perquè tenia intenció de vendre. A partir d’aquí, les dues parts van negociar fins que s’ha arribat a un acord per un preu «raonable», va assegurar; una afirmació que li ha «comprat» el cap de l’oposició, Miquel Aleix.

Com que aquesta despesa no estava prevista al pressupost aprovat, es va haver de procedir a l’aprovació d’aquesta ordinació. Gili va explicar que no es farà cap modificació en el terreny i que l’ús serà públic per a esdeveniments o mercats o actes diversos destinats al «gaudi dels ciutadans». «S’ha de potenciar la part alta de la parròquia, és important donar visibilitat a aquesta zona i així anem guanyant en espai físic; a més, és important adquirir patrimoni en zones estratègiques», va afirmar Aleix, que va exposar que amb aquest espai públic es podrà «donar més visibilitat» al pont vell que va cap a Engordany.

El conseller demòcrata, a més, també va celebrar que l’actual corporació doni continuïtat a l’aposta d’invertir a la part antiga, iniciada i impulsada per l’anterior comú liderat per Trini Marín, que ja va adquirir la parcel·la de l’antic Hotel Casino.
La sessió de consell de comú també va aprovar un suplement de crèdit per al pressupost 2020 per un import de 5.907 euros. El cònsol menor, Joaquim Dolsa, va reconèixer que anaven «una mica tard», però aquesta mesura «ens ajuda» a fer el tancament de comptes del 2020.
 
Per un altre costat, el ple va donar llum verda al Pla de Comptabilitat Pública, que substitueix l’anterior del 1999 que era del Govern. «Es tracta d’una guia per elaborar comptes públics amb les normes internacionals», va puntualitzar Dolsa.

També es va aprovar, amb els vots favorables de la majoria i l’oposició, l’Ordinació de la Funció Pública del comú. El secretari general, Cerni Escalé, va explicar que la intenció del govern comunal és fer-hi participar el personal del consistori i l’oposició, tot i que es tracta d’una reforma «similar» a la que es va votar el 2020. Així, va explicar que es basa en tres eixos: traslladats administratius, flexibilització de les vacances i la republicació de les taules salarials.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT