PUBLICITAT

Menys visites a l'oficina de turisme

  • La davallada s'explica pel descens de visitants i pel bon funcionament de la pantalla tàctic instal·lada pel Comú
EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
L'Oficina de Turisme situada al centre de Sant Julià, ahir a la tarda. Foto: ANA / N.S.

L'Oficina de Turisme de Sant Julià de Lòria arriba a la celebració del seu segon aniversari al nou emplaçament havent registrat un descens de les visites. Contretament, s'han rebut 27.458 visites, un 13% menys que l'any anterior.

Segons va explicar a l'Agència de Notícies Andorrana (ANA) el conseller de Turisme de la parròquia, Enric Naudi, la davallada s'explica per dues raons. D'una banda, la caseta es veu afectada pel descens generalitzat dels visitants que entren al país. De l'altra, la pantalla tàctil que el Comú va instal·lar fa un any a l'avinguda Francesc Cairat ha restat consultes a l'Oficina.

Concretament, l'aparell ha registrat 2.351 consultes. En total, les dues vies d'informació han atès unes 30.000 persones, una xifra que el conseller ha assegurat que mantindria el ritme de l'any passat «malgrat la baixada generalitzada de visitants al país». Pel que fa al conjunt de consultes realitzades a les oficines de la parròquia, aquest any s'ha arribat a les 34.500, lluny de les més de 39.000 registrades al 2009.

El balanç del 2010 a les oficines de turisme de la parròquia es tanca amb la repetició de certs patrons. D'una banda, Naturlàndia és el referent que suscita més preguntes dels visitants, seguit de qüestions relacionades amb les rutes que es realitzen per la parròquia i la informació general del país. Aquest any s'ha registrat una disminució de les demandes relatives als hotels ja que la majoria de turistes arriben al país amb la pernoctació ja contractada.

D'altra banda, els mesos de més afluència segueixen sent els de juliol i agost i els més fluixos, l'octubre i el novembre. Naudi va explicar que aquest 2011 s'està treballant en el si d'Andorra Turisme per impulsar iniciatives que canviïn aquestes tendències. De tota manera, el conseller va descartar que es realitzin canvis ni a la caseta situada a la Duana ni a la de dins la vila laurediana i va aprofitar per recordar que aquest any s'ha modificat la rotulació incloent-hi la i identificativa.

Uniformes a les oficines

Entre les propostes que aquest organisme tirarà endavant aquest 2011 hi ha la utilització d'uniformes a les oficines de turisme. Segons va explicar el conseller lauredià, encara s'ha de determinar la forma de vestir, ja que és provable que es donin unes directrius com anar amb faldilla negra i camisa blanca tot i no descartar que s'acabi fornint un uniforme general. La utilització d'aquesta nova forma de vestir, que suposarà un canvi en la manera de funcionar, s'iniciarà a principis d'aquest any.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT