PUBLICITAT

El museu de les Dues Rodes inaugurarà una mostra de trial

  • Una vintena de motocicletes de diferents èpoques podrà ser visitada durant tot l'any
EL PERIÒDIC
CANILLO

Periodic
les noves motos de trial exposades al Museu de la Moto. Foto: ANA

El Museu de la Moto de Canillo ha ampliat la seva col·lecció amb una desena de peces més i inaugurarà a finals d'aquest mes una exposició temporal amb una vintena de motocicletes de trial de diferents èpoques. Aquestes són les novetats que presenta l'espai després que hagi estat tancat durant un mes per remodelar-lo. La responsable del museu, Sílvia Amorós, va explicar a l'ANA que la intenció és que la mostra temporal es pugui visitar durant un any, i que anualment es presenti una nova exposició sobre una temàtica concreta que pugui complementar l'exposició permanent.

L'exposició sobre motos de trial compta amb una vintena de peces de diferents èpoques, entre les que destaca una Norton per la seva antiguitat, i una Bultaco model Tiron que porta sidecar. La responsable del museu va explicar que tot i que les peces ja estan exposades, encara s'estan ultimant els preparatius així com les fitxes tècniques de cada motocicleta. També va destacar que es tracta de peces cedides per col·leccionistes privats tots del Principat.

Pel que fa a la col·lecció permanent, que fins ara comptava amb 108 motocicletes entre els anys 1900 i 2004, ara s'amplia amb una desena de models més, també cedits per propietaris del país. Entre ells, destaca una BMW model 90s de 989 cc, i nous models de Ducati, Derbi o Kawasaki. Amb la remodelació també s'ha aprofitat per agrupar les motos per marques. L'altra novetat és el canvi de nom del museu, fins ara anomenat Museu de les Dues Rodes, que mica en mica s'anirà aplicant a tota la senyalització i retolació interior.

Amorós va remarcar la bona afluència de visitants que ha tingut el museu durant el passat mes de desembre, així com la bona acollida que ha rebut el nou passaport de les Valls d'Orient, que per 6 euros dóna entrada al Museu de la Moto i als museus encampadans de Casa Cristo, Museu Nacional de l'Automòbil i l'MW Museu de l'Electricitat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT