PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Salut no detecta cap positiu més en els brots de Soldeu i Exteriors

En les darreres hores es detecten 43 positius i hi ha 25 hospitalitzats

Per El Periòdic

Imatge de l’hotel de Soldeu, on se celebra la XXVII Cimera Iberoamericana.
Imatge de l’hotel de Soldeu, on se celebra la XXVII Cimera Iberoamericana. | ANA

El Ministeri de Salut va informar ahir que no s’ha detectat cap altre positiu relacionat amb el brot del Ministeri d’Afers Exteriors ni en el marc del protocol de prevenció que s’aplica entorn de la XXVII Cimera Iberoamericana. En aquest sentit, cal recordar que el brot a Exteriors ha afectat una tretzena de persones, inclosa la ministra, mentre que els casos entorn de la Cimera són una desena, a banda dels contactes.

Així mateix, durant les darreres 24 hores s’han detectat 43 nous positius, per la qual cosa el nombre de casos totals s’eleva fins als 12.917. Les persones amb la malaltia activa baixen fins a les 460 i es registren un total de 12.334 altes. Pel que fa a les defuncions, es mantenen en 123.

En relació amb la pressió sobre l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, actualment hi ha 14 persones ingressades a planta i 11 a la Unitat de Cures Intensives (UCI), set d’elles sota ventilació mecànica. A la planta Covid del Cedre no hi ha cap ingressat. Pel que fa a la població escolar, actualment hi ha 33 aules sota vigilància activa –13 total i 20 parcial– i vuit en vigilància passiva.
Finalment, el Ministeri de Salut va detallar que des de l’inici del pla de vacunació contra la Covid-19 ja s’han administrat 26.414 dosis.

 

Catalunya flexibilitza mesures

Pel que fa a Catalunya, el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, va assenyalar ahir que «a partir de demà [avui]» es decidirà amb altres departaments del govern si s’aixeca el confinament perimetral a Catalunya . A més, en la mateixa línia, va advertir «que allargar el toc de queda afecta a molts drets i llibertats».

La consellera de Presidència i portaveu de l’executiu català, Meritxell Budó, havia assenyalat que dilluns que ve 26 d’abril, «si les dades epidemiològiques acompanyen», Catalunya podria aixecar el confinament comarcal. Budó no va voler, no obstant això, confirmar el que el programa de TV3 Planta Baixa donava ja per fet: que el confinament comarcal s’acaba el dilluns i que el Procicat ha de valorar ara quin tipus de mobilitat aplica, si limitada a les vegueries o a les regions sanitàries, dues de les opcions que ja estaven sobre la taula. Una altra opció, que apuntava Planta Baixa, és que es permeti la mobilitat per tota Catalunya. El programa també va avançar que es descarta ara com ara que bars i restaurants puguin ampliar horari. Budó tampoc s’ha manifestat sobre aquest punt.

Finalment, cal destacar que en les últimes 24 hores ha baixat el nombre de persones hospitalitzades a Catalunya i els ingressos a les UCIs ronden les 500 persones, en un clar descens de la corba de la quarta onada. La reproducció de contagi se situa de nou per sota d’1, la qual cosa indica que torna a estar en recessió. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT