PUBLICITAT

Andorra la Vella

Canals manté l’esperança de tenir un bon estiu enguany

El fórum identifica la natura i la sostenibilitat com eixos fonamentals

Per Lídia López

La ministra de Turisme, Verònica Canals, en la seva intervenció a la XIII Trobada Empresarial Iberoamericana.
La ministra de Turisme, Verònica Canals, en la seva intervenció a la XIII Trobada Empresarial Iberoamericana. | SFGA / CESTEVE

La ministra de Turisme, Verònica Canals, va compartir que se sentia confiada de cara a «visualitzar l’estiu amb esperança». Així ho va apuntar en declaracions posteriors al diàleg sobre la recuperació del turisme celebrat dins de la XIII Trobada Empresarial Iberoamericana. Una reunió on els assistents van coincidir en assenyalar aspectes com la natura, la sostenibilitat, la inclusió o la digitalització com a eixos fonamentals de cara a la recuperació de la mobilitat internacional de viatgers.

Així, pel que fa a la crida de visitants al Principat aquest estiu, Canals va assegurar que «no es poden abaixar els braços», malgrat que «serà difícil, perquè tots els països entraran en una lluita per mantenir els seus residents fent turisme nacional», s’ha de saber transmetre el missatge que «estem ben posicionats en l’àmbit sanitari: pel que fa a la taxa de gent vacunada, que el sector segueix aplicant al 100% els protocols, que informem freqüentment sobre la situació...». A més, la ministra també va apuntar que «incrementarem l’oferta d’esdeveniments» per fer més atractiva l’estada al país.

Dins d’aquest catàleg, Canals va avançar que Andorra Turisme està acabant de definir un nou conjunt d’itineraris de muntanya, especialment indicat per a les famílies, i que complementarà la Ruta dels Tamarros després de la bona experiència del darrer estiu. Així mateix, juntament amb els comuns, s’està treballant en un projecte anomenat Turisme Inclusiu, «per facilitar l’accés a tots aquells col·lectius que pateixen alguna minusvalidesa». En definitiva, un seguit d’accions per posar en valor l’entorn amb què compta Andorra i que reforcen les conclusions extretes al diàleg sobre turisme. «Cada vegada més, al moment d’escollir una destinació, mires els valors que hi ha al darrere com la natura o el respecte pel territori; cada cop estan més ancorats».

Protocols homogenis

Entrant al detall de les intervencions en el debat sobre la recuperació del turisme, el secretari general de l’Organització Mundial de Turisme (OMT), Zurab Pololikashvili, va animar els mandataris a establir de forma urgent protocols turístics homogenis, defensant que «vivim en un temps en què hi ha d’haver més coordinació i comunicació amb altres països». A més, va reclamar que fossin solucions globals, ja que si bé la Unió Europea ja té avançat un certificat verd, va creure necessari trobar una sortida pels grans mercats aliens com els Estats Units, Xina o Rússia.

D’altra banda, el president d’Ibèria Espanya, Javier Sánchez Prieto, també va assegurar que «ara és el moment de reactivar la mobilitat i els viatges», i va destacar que el turisme té «una capacitat única de redistribució de la riquesa». Sigui com sigui, el president de la Confederació Patronal de la República Dominicana (Copardom), William Matías Ramírez, va exposar que en aquesta recuperació «el turisme sostenible ha d’agafar força, no només per contribuir a aspectes mediambientals i econòmics, sinó també en l’àmbit social». 

Paral·lelament, Canals i Pololikashvili, van signar el conveni marc per a la celebració de l’11è Congrés mundial de turisme de neu i muntanya 2022, que tindrà la parròquia de Canillo com a amfitriona de l’esdeveniment. Es tracta d’una cita celebrada bianualment que el 2020 es va anul·lar. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT