Els resultats de la jornada deixen els tricolor tercers de cara a l’Eivissa

La derrota del Gimnàstic enfront els de l’illa balear va suposar l’estabilitat per als de Sarabia a la classificació

Per David Sansaloni

El CE Alcoià defensa una jugada d’atac per part de l’FC Andorra al darrer partit disputat al Prada de Moles. | @FCANDORRA

L’FC Andorra no va poder passar de l’empat enfront del CE Alcoià en el duel referent a la tercera jornada d’aquesta fase d’ascens a la Segona Divisió. No obstant això, el punt no va saber tan greu ja que els resultats dels altres partits van afavorir en certa manera el conjunt d’Eder Sarabia. Les victòries del Barça B i del Gimnàstic de Tarragona eren l’únic escenari on, si els del Principat no aconseguien la victòria, es veuria reflectit a la classificació general. Els tricolor van arribar a la jornada ocupant la tercera posició a la taula, mentre que els de Tarragona eren segons i el filial del Barça se situava a la quarta plaça. Si els tres punts aconseguien arribar a terres catalanes per partida doble, els andorrans quedarien relegats a la quarta posició, que tenint en compte la resta de grups no és la posició més idònia. En aquesta fase, els tres millors de cada grup, més el millor quart general, passaran a disputar els anhelats play-offs d’ascens. Tot i això, en mantenir els punts arrossegats des de la fase regular, totes les quartes places dels grups que conformen aquesta lligueta es mantenen molt igualades, per la qual cosa la dificultat de passar a la següent fase des d’aquesta posició és un risc, a més de tenir unes possibilitats molt menors.

Així doncs, les bones notícies van arribar abans del partit a Prada de Moles, i és que el Nàstic va perdre a casa enfront de la UE Eivissa. Sergio Castel va avançar als de l’illa balear a les acaballes de la primera meitat en un partit on es van veure fins a nou targetes grogues, quasi totes a la segona part, a causa de la tensió i intensitat de la trobada. El 0-1 ja no es va moure al marcador i l’Eivissa va consolidar aquesta primera posició.

La pressió va disminuir al vestidor andorrà, i amb la victòria del Barça B enfront del Vila-real B, ambdós equips catalans van intercanviar posicions. Els blaugranes van passar a ser segons, mentre que els del Nou Estadi se situen a la gens desitjable quarta posició.

En acabar la trobada entre l’FC Andorra i el CE Alcoià, l’entrenador dels tricolor, Eder Sarabia, va afirmar que s’havien «trobat un rival dur, i com ja m’ha dit el seu entrenador «fem poques coses, però les fem molt bé». Estem en una fase on ningú regala res. L’Alcoià s’ha vist que és un equip molt solidari, que fa molts quilòmetres dins del camp, que ens ha complicat molt la vida cap al final del partit i han pogut endur-se la victòria, igual que nosaltres a la primera part». En referència al joc, es va veure un equip local que va anar de més a menys durant la trobada i va ser el mateix Sarabia el que va explicar que «tal vegada ens ha faltat un poc de frescor a la segona part. No obstant això, el cap fa molt i no crec que sigui tant un tema físic com la mentalitat adversa que no ens han sorgit les coses tal com volíem, sobretot al primer temps». Un dels homes més actius de l’equip andorrà al partit, Héctor Hevel, va ser més directe i va remarcar que «volíem guanyar aquest partit, però ens hem trobat un rival molt ben posicionat, que incentivava la baralla per la pilota amb passades llargues, i està clar que aquest empat no és el que volíem treure. En la primera part hem arribat bastant i tal vegada en la segona ens ha costat més veure la porteria rival. Estem entre els tres primers classificats i s’ha de veure la part positiva, que es seguir sumant punts i que tot depèn de nosaltres, que és el millor que pot haver-hi». Per últim, el lateral dret, Miguel Loureiro, va admetre que no hi havia hagut cap sorpresa, ja que «el partit ha sigut un poc el que esperàvem. Sabíem de la dificultat d’aquest rival i que ens anava a portar cap a un partit dur, físic i de molta segona jugada. Hem jugat bé, però sí que ens ha faltat aquesta precisió a partir dels tres quarts de camp».

L’equip andorrà s’enfrontarà a la UE Eivissa aquest diumenge, a les 12.00 hores, a l’illa balear, en un estadi Can Misses que solament ha viscut dues derrotes del seu equip en tota la passada fase regular. Els de Sarabia intentaran repetir la gesta que van protagonitzar en l’anada, al Prada de Moles.