PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els casos de Soldeu continuen aïllats i els positius creixen en 41

L’EMA dona el vistiplau a Janssen, tot i confirmar el seu vincle amb alguns casos de trombes

Per El Periòdic

Una infermera del SAAS rep la primera dosi de la vacuna.
Una infermera del SAAS rep la primera dosi de la vacuna. | SFGA / CESTEVE

Segons va informar ahir el Ministeri de Salut, els casos positius asimptomàtics que es van detectar a través del protocol de prevenció que s’aplica a l’entorn de la celebració de la XXVII Cimera Iberoamericana es mantenen en 10. Aquestes persones i els seus contactes es van detectar i aïllar dilluns, abans de l’arribada de la majoria de les delegacions, i s’està seguint un «estricte» control epidemiològic de les seves possibles cadenes de contagi, va assegurar ahir el Govern. El protocol específic per aquest esdeveniment inclou cribratges diaris a totes les persones involucrades amb l’esdeveniment.

Quant a l’actualització sanitària, en les darreres hores s’han detectat 41 nous casos de coronavirus a Andorra, amb una xifra total de positius que arriba a les 12.874 persones. Les altes també s’han incrementat en 46, assolint la xifra de 12.285, mentre que les defuncions s’han mantingut en les 123 ja conegudes.

Actualment hi ha 466 casos actius, un menys que aquest dilluns. Quant a la pressió hospitalària, hi ha dos pacients menys –12 en total– que resten ingressats a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i 11 (+1) a la Unitat de Cures Intensives (UCI), set dels quals requereixen ventilació mecànica. A la planta Covid-19 habilitada al Cedre no hi ha cap ingressat. Finalment, pel que fa a la població escolar, hi ha 30 aules sota vigilància activa –12 total i 18 parcial– i sis en vigilància passiva.

 

Vistiplau a Janssen

D’altra banda, malgrat els vuit casos de trombes inusuals vinculats a les burxades amb la vacuna de Janssen, l’Agència Europea del Medicament (EMA) va anunciar ahir que considera que els beneficis del sèrum monodosi desenvolupat per la farmacèutica estatunidenca, el mateix que en el cas de la vacuna d’AstraZeneca, són majors que els riscos provocats pels efectes secundaris de la Covid-19. Així, aquesta és la principal conclusió de la recerca realitzada per l’EMA sobre la seguretat del medicament, l’administració del qual va quedar suspesa temporalment fa dues setmanes. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT