PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els caps d’Estat se centraran en la recuperació econòmica

Espot i Grynspan es reuneixen per analitzar els temes de la trobada

Per El Periòdic

El cap de Govern, Xavier Espot, i la secretària general d’Iberoamèrica, Rebeca Grynspan, ahir.
El cap de Govern, Xavier Espot, i la secretària general d’Iberoamèrica, Rebeca Grynspan, ahir. | SFGA / CESTEVE

El cap de Govern, Xavier Espot, va mantenir ahir al matí una reunió bilateral amb la secretària general iberoamericana, Rebeca Grynspan, al seu despatx de l’edifici administratiu del Govern, on van destacar la importància de la XXVII Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de Govern i la seva funció com a fòrum de diàleg sobre la recuperació dels territoris iberoamericans després de la pandèmia. Així, la trobada es va emmarcar en la celebració d’aquesta cita que Andorra acull fins demà, dimecres 21 d’abril.

Segons van informar des de l’Executiu, durant la seva trobada, Espot i Grynspan van analitzar els temes que es tractaran durant la Cimera i que convergeixen en el lema escollit per a aquesta edició: Innovació per al Desenvolupament Sostenible. Objectiu 2030 – Iberoamèrica davant el repte del coronavirus. D’aquesta manera, tal com van destacar ambdós, es tracta d’una Cimera Iberoamericana amb una dimensió transversal (innovació) i tres vinculades a la sostenibilitat (la mediambiental, l’econòmica i la social). Però, a més, la pandèmia del coronavirus ha afegit un nou eix al lema, el sanitari.

En aquest sentit, el cap de Govern i la secretària general iberoamericana van compartir la importància de la Cimera que acull el Principat pel seu paper com a espai de debat dels mandataris iberoamericans al voltant de la recuperació de la pandèmia de la Covid-19 en la Regió. De fet, Espot i Grynpsan van ressaltar la gran representació dels països iberoamericans en la reunió plenària de mandataris del 21 d’abril, que actualment compta amb la confirmació de la participació de 19 líders d’alt nivell de manera presencial i telemàtica.

Finalment, Espot i Grynpsan també van posar en relleu la feina feta per Andorra en la presidència de la Conferència Iberoamericana al llarg dels darrers 29 mesos, mitjançant la Secretaria Pro Tempore (SPT). Un temps en què s’han celebrat 21 reunions preparatòries; 13 reunions ministerials amb la participació dels 22 països iberoamericans, així com sis reunions amb especialistes empresaris i societat civil. Unes reunions sectorials que van cloure amb un seguit de declaracions finals que s’elevaran a la plenària del 21 d’abril. Paral·lelament, ahir i avui també es desenvolupa la XIII Trobada Empresarial Iberoamericana. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT