PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Actua i Leitat uneixen forces per implementar la tecnologia 4.0

Les impressions 3D permeten personalitzar els ‘gadgets’ segons les necessitats de cada demanda

Per El Periòdic

El ministre Jordi Gallardo i el director general de Leitat, Jordi Rodrígez, amb el conveni a les mans.
El ministre Jordi Gallardo i el director general de Leitat, Jordi Rodrígez, amb el conveni a les mans. | SFGA/CEsteve

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i el director general de l’empresa tecnològica Leitat, Jordi Rodríguez, van signar ahir a Andorra la Vella un conveni per estudiar conjuntament la implementació de la indústria 4.0 al país. «Tenim una experiència important en l’àmbit del 4.0. Fem recerca aplicada a les empreses. El repte és com s’adapta aquesta tecnologia a les companyies, quina és la millor tecnologia i els millors materials aplicables. Andorra ens interessa especialment perquè pot ser un banc de proves, com més casos anem estudiant, més podrem anar veient com els podem anar aplicant a la resta del món, aquest és l’avantatge de treballar aquí», va explicar Rodríguez.

El valor afegit d’aquesta tecnologia, segons va apuntar l’empresari, és la «personificació massiva». A diferència del procés tradicional de producció, amb motlles, les impressores 3D permeten, un cop dissenyat el model i estudiats els materials amb què es vol produir, personalitzar cadascun dels gadgets segons les necessitats de cada client. «Imprimim amb metalls i fins i tot fem impressió cel·lular, amb un ràpid accés al mercat i a un cost accessible, en temps i en diners», va afegir Rodríguez.

Per la seva banda, el ministre Gallardo va destacar que la col·laboració «permetrà una anàlisi del potencial de la indústria 4.0 en sectors actuals i tradicionals de l’economia andorrana així com la possibilitat d’aquestes tecnologies per ser suport a nous sectors de diversificació». A més, el ministre va voler ressaltar que «en paral·lel s’analitzarà la creació d’una antena a Andorra per tal de donar suport a l’adopció d’aquestes tecnologies o l’articulació de serveis a l’ecosistema d’Innovació, Empresa i Recerca del país».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT