PUBLICITAT

Escaldes-Engordany distribueix en tres punts el Sant Jordi 2021

A més de les clàssiques parades de llibres i roses, també s’impartiran tallers infantils i art en viu

Per El Periòdic

La responsable de la biblioteca comunal, Vanessa Sanjurjo; el conseller de Vida Cultural, Valentí Closa i la cap del departament de Cultura, Anna Garcia.
La responsable de la biblioteca comunal, Vanessa Sanjurjo; el conseller de Vida Cultural, Valentí Closa i la cap del departament de Cultura, Anna Garcia. | ANA / M. F.

El Comú d’Escaldes-Engordany ha apostat aquest any per descentralitzar la fira de Sant Jordi i, d’aquesta manera, es passa d’un sol punt a tres amb una proposta, també, al Prat del Roure. D’aquesta manera, es passa de l’escenari tradicional, a la plaça Coprínceps, a tres punts en què els ciutadans podran trobar, a més de les tradicionals parades de llibres i roses, tallers infantils per als més petits, artesania i art en viu. Els tres indrets en què es desenvoluparà la fira seran la plaça de les Pubilles, la plaça Lalín i el parc de la Mola. Cal destacar que la cita es podrà visitar entre les deu del matí i les vuit del vespre.

D’altra banda, tal com explicava ahir el conseller de Vida Cultural del Comú d’Escaldes-Engordany, Valentí Closa, fer aquesta organització ha tingut «una certa complexitat», ja que apuntava que només en els tallers infantils que es faran per a les escoles es mobilitzarà a 300 infants. Aquestes propostes pedagògiques, que tal com assenyalava la cap del Departament de Cultura, Anna Garcia, és un dels trets diferencials del Sant Jordi escaldenc, es faran al parc de la Mola entre les 10.00 i les 13.30 hores i de les 14.00 a les 16.30 hores i continuaran per a les famílies en general a partir de les 16.30 hores i fins a les 18.00 hores. Garcia també va afegir  que «un dels reptes després del Sant Jordi virtual de l’any passat» era «tornar a sortir i fer un Sant Jordi al carrer, perquè la gent pugui tenir contacte amb el llibre i la rosa» i que hi hagi aquest retrobament dels ciutadans amb aquesta tradició. 

Hi haurà tres punts en què els ciutadans podran trobar diferents propostes. El primer d’ells a la plaça de les Pubilles, on es podrà trobar artesanes que oferiran els seus productes. El segon indret estarà ubicat a la plaça Lalín, on hi haurà les editorials i en el tercer i últim punt, al parc de la Mola, a banda dels tallers infantils s’hi trobaran els espais demostratius com el del taller tèxtil i de vidre i el del concurs dels punts de llibre i els espais comunals, com la biblioteca comunal.

En aquest lloc, a més, es podrà gaudir d’art en viu, ja que hi ha prevista una performance en directe d’Emma Regada que «recull la subtilesa del Sant Jordi». D’altra banda, un dels actes «més vistosos» del Sant Jordi escaldenc serà l’espectacle El petit Dalí i el camí cap als somnis de la companyia Viu del Teatre, que es representarà en diferents passis a la Sala Prat del Roure a partir de les 18 hores. En aquest cas, cal reserva prèvia tot i que l’entrada és gratuïta. En finalitzar l’espectacle, es farà el lliurament del 20è concurs dels punts de llibre de Sant Jordi. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT