PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Benazet preveu el relaxament de mesures després de la Cimera

Aquesta setmana s’inocularan 2.000 dosis que resten pendents

Per El Periòdic

El director de la Creu Roja, el ministre de Salut i el president del MoraBanc, ahir en la campanya de donació de sang.
El director de la Creu Roja, el ministre de Salut i el president del MoraBanc, ahir en la campanya de donació de sang. | EL PERIÒDIC

L’«esperat» rebot de Setmana Santa no està sent «massa intens», en part per la campanya de vacunació, i «quan passi la Cimera Iberoamericana –que se celebra des d’ahir fins a demà al país– anirem prenent mesures de relaxament en les restriccions actuals», va anunciar ahir el ministre de Salut Joan Martínez Benazet. Així mateix, va celebrar que el pic de la tercera onada «ja ha caigut» perquè des de fa setmanes la taxa de reproducció del virus es manté per sota d’1 (actualment ronda el 0,80) i va posar com a exemple a seguir Israel o Gibraltar, on no és obligatori l’ús de mascareta en els espais a l’aire lliure, ja que més del 70% de la seva població està immunitzada. Tot i això, el ministre va recordar que «amb la Covid mai se sap» i «sempre s’ha d’estar alerta perquè poden aparèixer sorpreses». 

 

Actualització sanitària

Pel que fa a la actualització sanitària diària, ahir només es van produir 24 nous contagis de coronavirus. Així, la xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia al Principat és de 12.829 persones. Les altes també han augmentat, en 36 persones, i en total ja són 12.239. Les defuncions es mantenen en la xifra de 123.

Actualment hi ha 12 casos actius menys (467 en total), amb 14 persones que resten ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell –la mateixa xifra que aquest diumenge– i 10 a la Unitat de Cures Intesives (UCI), set de les quals requereixen ventilació mecànica. A la planta Covid-19 habilitada al Cedre no hi ha cap ingressat.

La campanya de vaccinació continua a bon ritme i durant la jornada d’aquest diumenge es van administrar 1.152 dosis. D’aquesta manera, des de l’inici del pla ja s’han inoculat 26.414 dosis. En aquest sentit, el titular de Salut va anunciar que encara queden per administrar unes 2.000 dosis d’AstraZeneca que es preveuen esgotar entre aquest dijous i divendres, quan sigui el torn de personal sanitari que ja fa més de 18 mesos que ha passat la malaltia o altres col·lectius que «pel motiu que sigui» han anat més endarrerits. Tot i no poder concretar la xifra d’actuals inscrits a la plataforma per rebre el vaccí, Benazet va assegurar que «el 50% de la població en edat de vacunar-se ja s’hi han registrat». 

Finalment, pel que fa a la població escolar, hi ha 22 aules sota vigilància activa –nou total i 13 parcial– i hi ha cinc aules sota vigilància passiva.

Quant a la variant índia del coronavirus, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) continua investigant sí té alguna vinculació de l’augment de contagis a escala global. Concretament i només a l’Índia, que es troba en plena segona onada, en les darreres 24 hores es van registrar més 217.000 casos nous. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT