PUBLICITAT

Sancions, solidaritat i lluita, però Despres segueix segon

  • El resident, penalitzat la nit anterior amb deu minuts, recupera terreny gràcies a una caiguda de Coma
EL PERIÒDIC
IQUIQUE

Periodic
Despres, en plena travessia del desert, ahir. Foto: CEZARO DE LUCA / EFE

Brutal i duríssima etapa de pur Ral·li Dakar en la cinquena jornada. Els resultats diuen que Cyril Despres va acabar 5è els 423km d'especial entre Calama i Iquique, però que a la general es manté segon, per darrere de Marc Coma, tot i que ara a 10min 14s. La raó, en part, els 10min de sanció que va rebre el dia anterior el francès per deixar-se uns guants d'hivern i haver de fer marxa enrere, la qual cosa és sancionable, segons la reglamentació. Amb tot, la cinquena etapa va tenir de tot, fonamentalment una caiguda de Coma i després una aturada del català per assistir Olivier Pain, que havia caigut en el quilòmetre 231. El temps perdut amb Pain per Coma va quedar en no res quan els comissaris el van situar a l'etapa tercer a 1min 40s del vencedor i 12s millor que Despres.

L'etapa la va guanyar Paulo Gonçalves en una forta lluita amb Chaleco López i Frans Verhoeven, el qual també va caure i fins i tot va perdre el sentit de l'orientació del fort cop que va rebre, tot i que es va recuperar. López va ser el més ràpid en els primers punts cronometrats, però les diferències no eren encara grans -9s perdia Pain, 13s Despres i 24s Coma. Va ser una mica després, al quilòmetre 80, quan Coma va caure i van saltar les alarmes per un suposat mal de canell del català, mentre que en el 91 de nou Coma va tenir problemes, ara al radiador, i va haver de parar de nou. Pain va agafar llavors el lideratge de l'etapa, i no el va deixar escapar fins el punt de control del quilòmetre 202, quan Chaleco López li va treure 12s. Aquí Despres perdia 1min 34s i Coma 8min 09s.

Més tard va arribar la caiguda de Pain -quilòmetre 231- i la seva evacuació i adéu al ral·li, però amb ell va haver de parar Coma per assistir-lo -així ho marca el reglament. En el segon punt de control, al 259km, Verhoeven era el més ràpid, i Coma perdia 15min 26s. Al tercer punt de control (323km), Despres perdia 4min 11s i Coma 15min 40s, tot i que la decisió final dels comissaris deixaria això en res: líder Coma amb 10min 14s d'avantatge respecte a Despres.

El francès estava pletòric: «Quasi se m'ha oblidat la sanció, perquè dies com avui -per ahir- diuen per què em dedico a això dels ral·lis, 425km de navegació autèntic plaer». Sobre la seva posició actual, va dir: «El més important són les bones sensacions». Avui, 456km de dunes entre Iqueque i Arica, amb 256 d'enllaç.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT