PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La ‘hackató’ vol que el gènere no condicioni l’elecció de carrera

La iniciativa implica estudiants de diferents països iberoamericans

Per El Periòdic

Els participants en la ‘hackató’ iberoamericana.  .
Els participants en la ‘hackató’ iberoamericana. . | CIBA

La hackató universitària organitzada per la Fundació Cimera Iberoamericana i la Universitat d’Andorra (UdA) va aconseguir implicar estudiants de diferents països d’arreu de la regió iberoamericana per trobar solucions a una problemàtica ben actual i global: els desequilibris de gènere en l’àmbit universitari. Els participants van treballar durant 24 hores per trobar fórmules per incentivar la presència d’estudiants dones en les carreres STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) i, alhora, fomentar que més homes cursin estudis universitaris en l’àmbit de les humanitats i les ciències socials.

La participació en la iniciativa va superar totes les expectatives de l’organització. El país més bolcat en l’esdeveniment va ser Nicaragua. La Universitat Nacional Autònoma de Nicaragua de Managua, per exemple, va habilitar una gran sala en la qual van treballar més de 50 equips durant les 24 hores que va durar la iniciativa. Alguns dels estudiants d’aquesta universitat, com Jader Antonio Dormuz, van explicar que va estar «una experiència única i molt enriquidora». 

Altres participants d’estudis relacionats amb l’enginyeria i la informàtica van qualificar el repte de «gran desafiament», ja que no dominaven els coneixements de l’àrea social. També van participar Argentina, Xile, Colòmbia, Cuba, Mèxic i el Perú. A la península ibèrica, una de les universitats amb més participació va estar la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED) d’Espanya.
Finalment, es va comptar amb un grup mixt amb participació de la Universitat d’Andorra (UdA) i de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). 

PUBLICITAT
PUBLICITAT