PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mor una dona ingressada a l’UCI i hi ha quatre positius al Cedre

El Ministeri d’Afers Exteriors suma 11 positius i ja s’està fent el procés de rastreig

Per El Periòdic

El Servei d’Urgències de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
El Servei d’Urgències de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. | ARXIU ANA

El Govern informa d’una nova defunció, que situa el nombre de decessos totals per la Covid-19 al Principat en 122, després del traspàs d’una pacient que estava ingressada a la Unitat de Cures Intensives (UCI). En les darreres 24 hores s’han detectat 42 nous contagis que eleven la xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia a 12.683. D’altra banda es registren un total de 12.045 altes i els casos actius continuen disminuint fins als 516.

A l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell hi ha 27 persones ingressades, 17 a planta i 10 a l’UCI, nou de les quals requereixen ventilació mecànica. Sobre els quatre positius del Cedre, tres són residents i un treballador. Des de Salut van indicar que, pel que fa als padrins, dos havien rebut la vacuna i l’altre no perquè feia poc que havia passat la malaltia. El treballador tampoc estava vacunat perquè també havia passat la malaltia uns mesos enrere. Durant el dia d’ahir es van realitzar proves a la resta de residents i totes van resultar negatives.

D’altra banda, el brot relacionat amb el Ministeri d’Afers Exteriors suma ja un total d’11 positius confirmats, inclosa la ministra Maria Ubach. En aquests moments l’oficina Covid està seguint el procés habitual per detectar i aïllar els seus contactes estrets per evitar la propagació del virus.

Pel que fa al pla de vacunació, durant la jornada d’ahir van vacunar-se 1.251 persones. Des de l’inici de la vaccinació ja s’han administrat 21.551 dosis. Finalment, pel que fa a la població escolar, hi ha 3 aules sota vigilància activa –1 total i 2 parcial– i no n’hi ha cap en vigilància passiva.

Quant a la polèmica amb AstraZeneca, l’Institut Noruec de Salut Pública va recomanar ahir al govern del seu país eliminar del pla de vacunació la vacuna anglo-sueca, després dels casos de trombosis. Noruega havia suspès des de l’11 de març fins a ahir l’ús del fàrmac amb l’objectiu de realitzar més anàlisi sobre els seus efectes secundaris i, després de conèixer aquesta recomanació, el govern noruec va declarar que anunciarà una decisió el pròxim 10 de maig. Dimarts passat les autoritats sanitàries de Dinamarca van confirmar l’eliminació definitiva d’aquesta vacuna contra la Covid-19 del seu pla d’immunització. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT