Un efectiu UE Sant Julià es fa amb el passi a la final de la Copa Constitució

Els gols de Bacari i Rizzo van ser suficients per a somiar i lluitar per un lloc a Europa

Per David Sansaloni

Bacari celebra el primer gol del partit.
Bacari celebra el primer gol del partit. | uesj/manu tello

L’Inter Club Escaldes i la UE Sant Julià van encetar aquestes semifinals de la Copa Constitució 2021 al CE La Massana. Els escaldencs van arribar amb l’etiqueta d’equip invicte durant aquesta temporada, mentre que els lauredians van arribar d’un cap de setmana on van aconseguir classificar-se per al play-off, deixant fora a la UE Engordany. El partit va començar amb un joc molt directe, sense gairebé interpretació al migcamp i amb pilotes molt directes cap a les davanteres d’ambdós equips. En una d’aquestes, al minut 3, Bacari es va plantar sol a l’àrea petita, però Gomes va aconseguir rebutjar el tir cap al córner. En la jugada següent, una penjada dels que ahir van vestir de taronja va deixar la pilota morta i el més llest de tots, el mateix Bacari, va rematar amb la cama dreta, de primeres i a pocs metres de Gomes, incapacitant la seva reacció i provocant el 0-1 al marcador. Des d’aquest moment el ritme de la trobada va baixar i l’Inter ho va intentar mitjançant segones jugades dins l’àrea, amb Artigas i Jordi Roca intentant combinar. No obstant això, va ser Marc Pujol qui va tenir la més clara de la primera part en creuar un tir de primeres que va sortir fregant el pal. La segona part va seguir el mateix guió de la primera, i això ho va aprofitar la UE Sant Julià, realitzant un contraatac de llibre, amb tres passades que van deixar sol a Rizzo, que va definir amb tranquil·litat i va posar el 0-2. Poc després, al 71 de partit, Artigas va retallar distàncies gràcies a un córner i posava l’1-2 al lluminós. La trobada es va allargar cinc minuts més pel descompte, però l’1-2 es va quedar fix, fent que els lauredians fossin els primers finalistes.