PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Agricultura convoca la novena Fira de mascles de la raça bruna

Se celebrarà el 8 de maig a Ordino, junt amb un certamen de bestiar de les explotacions de la parròquia

Per Lídia López

Imatge d’arxiu de vaques brunes als prats d’Ordino.
Imatge d’arxiu de vaques brunes als prats d’Ordino. | Alex Lara

Després d’haver-la de suspendre el passat any per la pandèmia, ahir el Consell de Ministres va aprovar la convocatòria de la novena edició de la Fira concurs nacional de mascles de la raça bruna d’Andorra. Segons va exposar el ministre Portaveu, Eric Jover, el certamen tindrà lloc el pròxim 8 de maig a Ordino, emmarcat en el conveni de col·laboració entre el Govern –i en concret, el ministeri d’Agricultura– i el Comú d’Ordino.

Així, el concurs restarà obert a tots els ramaders que presentin exemplars: de 12 a 30 mesos per la primera secció, i a partir de 30 mesos per la segona. A més, hauran d’estar inscrits en el Programa de selecció genètica de la raça bruna d’Andorra i d’haver nascut al Principat. El termini per presentar sol·licituds per participar és el 5 de maig. 

D’altra banda, al voltant dels premis, Jover va indicar que la dotació pels guanyadors serà de 240 euros, 120 pel segon classificat i 90 pel tercer. Paral·lelament, també s’atorgarà una prima per valor de 46,20 euros per cap de bestiar fins a un màxim de quatre per participar en la fira.
Cal destacar que el ministre Portaveu també va compartir que, durant la celebració de la fira de mascles, se subhastaran nou vedells de la raça bruna d’Andorra, que ja havien estat prèviament seleccionats a finals del 2020, i que segons va detallar el Govern, van ser traslladades al centre de selecció del Groupe Gascon à l’Ariejà.

Per últim, Jover va anunciar que per complementar la fira, i amb la voluntat d’atreure així més visitants, se celebrarà a la població un mercat de productes agraris i artesanals de proximitat, i es programaran diferents activitats cultuals. Així mateix, els dies 7 i 8 de maig, també tindrà lloc la fira concurs de bestiar de les explotacions ramaderes de la parròquia d’Ordino, que es tornarà a celebrar després de 70 anys.

PUBLICITAT
PUBLICITAT