PUBLICITAT

El TC desestima els dos recursos de súplica de RMD

  • L'empresa, encarregada de la bastida, estudia recórrer-ho a Estrasburg
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'estructura malmesa de la construcció de la boca oest del túnel dels Dos Valires. Foto: ORIOL LLAURADÓ

El Tribunal Constitucional ha desestimat els dos recursos de súplica presentats contra la no admissió a tràmit dels recursos d'empara de RMD que, d'una banda, sol·licitaven la reprovació del pèrit judicial Michel Virlogeux, i de l'altra, la invalidació del procés judicial iniciat per l'esfondrament d'una de les estructures del túnel dels Dos Valires que va causar la mort de cinc treballadors. Així ho va publicar ahir el Butlletí Oficial del Principat d'Andorra. Per la seva banda, RMD està estudiant portar la recusació de Virlogeux fins al Tribunal d'Estrasburg.

El recurs de súplica que RMD KwiformIberica, l'empresa responsable de la bastida de la construcció del túnel, va presentar al Tribunal Constitucional perquè revisés la no admissió a tràmit del recurs d'empara recusant el pèrit judicial, Michel Virlogeux, i la resta dels pèrits nomenats, es basava en què la batlle instructora del cas, en l'aute de data 4 d'agost del 2010, no analitzava en profunditat la condició de neutralitat i imparcialitat posada en dubte per la defensa de RMD.

Per tant, la revocació no es demanaria en base a «una amistat manifesta» de Virlogeux amb una de les empreses de la UTE, Dragados, sinó en base a una manca d'imparcialitat. En aquest sentit, el Constitucional creu que els recurrents «no aporten cap element de fet o de dret que obligui a aquest Tribunal a modificar la decisió adoptada ara fa sis setmanes» i, per tant, desestimen el recurs de súplica, segons diu el Tribunal Constitucional. A més, la resolució considera que la valoració de la imparcialitat de Virlogeux correspon a altres òrgans judicials.

Davant d'aquesta decisió judicial, RMD estudia portar-ho davant del Tribunal d'Estrasburg.

RELACIÓ D'AMISTAT /Malgrat les explicacions del TC, la defensa de RMD considera que les relacions d'amistat entre Virlogeux i el pèrit de Dragados, Hugo Corres, queden demostrades en el mateix correu electrònic enviat pel pèrit judicial responent el requeriment de la batlle que instrueix el cas sobre l'afer. En aquest correu electrònic Michel Virlogeux es refereix a Corres com «amic i col·lega», cosa que demostraria el nexe entre les dues persones. La defensa ha avançat que en breu decidirà si presenta recurs davant del Tribunal Europeu dels Drets Humans.

Pel que fa a la desestimació del recurs de súplica en què es reclamava la invalidació del procés judicial perquè, segons els recurrents, els actuals imputats de RMD haurien estat interrogats «amb to incriminatori» sense presència d'advocats en les primeres declaracions com a testimonis, el TC argumenta que no s'han aportat elements nous que facin reconsiderar la decisió adoptada fa sis setmanes. També en aquest cas, RMD estudia anar fins a Estrasburg.

Després dels dos autes anunciats del Tribunal Constitucional que no van aceptar a tràmit els recursos d'empara que RMD Kwiform havia presentat, l'empresa va acudir als recursos de súplica perquè són, doncs, una reacció davant d'aquests autes i una manera d'insistir en els arguments que ha sostingut fins ara la representació de l'empresa RMD Kwiform, en aquest afer que forma part dels plets cursats pel túnel dels Dos Valires, en els què després d'un any i dos mesos no s'ha sentenciat cap responsable.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT