PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS, sorprès per l’adjudicació directa de l’‘app’ Salut Andorra

En l’aplicació es reflectirà si la persona està vacunada de la Covid

El president del grup parlamentari Socialdemòcrata, Pere López, en una sessió del Consell General.
El president del grup parlamentari Socialdemòcrata, Pere López, en una sessió del Consell General. | MARICEL BLANCH

El Grup Parlamentari Socialdemòcrata (PS) es va mostrar «estranyat» per l’adjudicació de la creació de l’app Salut Andorra a l’empresa assessora del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) en matèria de solucions tecnològiques i suports telemàtics. En aquest sentit, la formació política va entrar ahir una demanda d’informació, que el Govern haurà de respondre avui en la sessió de control en el Consell General, per saber els motius pels quals «s’ha entrat per la via d’urgència i amb adjudicació directa».

En aquest sentit la presidenta del PS, Susanna Vela, va fer referència al fet que no entenia els motius del caràcter urgent: «No és un treball que s’ha de fer en un mes o dos sinó que la implementació està previst fer-la en 14 mesos», va reflexionar la consellera socialdemòcrata. A més, també es va demanar els motius pels quals «no s’ha fet cap concurs públic», ja que considera que «a Andorra tenim moltes empreses capacitades per poder fer la feina encomanada».

Cal recordar que aquesta app ha d’incloure l’historial de tots els pacients i haurà de sortir reflectit si la persona està o no vacunada de la Covid-19. Una relació directa entre les tasques que realitza actualment l’empresa adjudicada, coneguda com a Universal Doctor, i la tasca que haurà de desenvolupar per l’aplicació mòbil; una coincidència que aixeca la principal sospita en el PS, ja que la formació política considera que és la que tenia la facultat de poder elaborar un plec de condicions administratives i tècniques.

Certificat de vacunació
D’altra banda, el president del grup parlamentari, Pere López, va voler donar més informació de les reunions mantingudes dimarts en el viatge que va realitzar, juntament  amb Judith Salazar, a Brussel·les. En aquest sentit, López va indicar que es van trobar amb diversos europarlamentaris on van tractar el tema de la implementació del passaport immunitari o verd, així com estudiar les possibles esmenes que es puguin presentar en el text i que, segons el president del grup parlamentari, s’han «garantit» poder-les fer via els parlamentaris del grup socialista i demòcrata del Parlament Europeu. Tot i que el text encara està en procés d’elaboració, per a López, és un element fonamental de cara als pròxims mesos, ja que hauria de «permetre una mobilitat turística més elevada» que l’actual i que hauria d’ajudar a «salvar la temporada d’estiu».

De fet, segons va explicar el mateix president del grup parlamentari, continuen treballant amb el tema i avui mantindran, tot i que en aquest cas serà de forma telemàtica, una reunió amb l’eurodiputat Juan Fernando López Aguilar, que és el ponent del projecte del certificat digital de vacunació. Una trobada que, a més, els permetrà tenir més informació sobre la matèria.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT