PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’FC Andorra, amb un ull al Prada de Moles per a la pròxima temporada

La Federació Espanyola obliga a la realització de canvis a les instal·lacions per a que s’adaptin a les normatives

Per David Sansaloni

Un entrenament al Prada de Moles.
Un entrenament al Prada de Moles. | @FCANDORRA

L’FC Andorra ja té assegurada la plaça en la Primera Divisió RFEF per a la pròxima temporada. A més, el club podria aconseguir també l’ascens a la Segona Divisió del futbol espanyol, l’anomenada Lliga SmartBank, si aconseguís quedar entre els tres primers classificats (o millor quart) a la fase d’ascens i, posteriorment, sortir campió al play-off. No obstant això, l’equip haurà de tenir un ull posat no solament a l’àmbit futbolístic, sinó també als despatxos. 


Sigui la que sigui la competició que jugui l’equip l’any vinent (Primera RFEF o Segona Divisió) s’hauran de realitzar canvis en les instal·lacions a l’estadi Prada de Moles. Les normatives de competició d’aquesta nova divisió presenten el requisit que tots els camps que es registren a la mateixa hauran de comptar amb gespa natural per tal de poder disputar els seus partits. Així ho va fer saber el que serà màxim responsable de la categoria de nova creació per part de la Reial Federació Espanyola de Futbol i actual president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras.


A hores d’ara, els del Principat no podrien fer ús del Prada de Moles, però sí que podrien buscar alternatives, com començar amb l’instal·lació de gespa natural al recinte, traslladar-se a l’Estadi Comunal o buscar una solució fora del país, a territori espanyol, per exemple.


La RFEF reunirà avui, cap a les 12.00 hores en el saló Luis Aragonés de la Ciutat del Futbol de Las Rozas, fins a 62 clubs de l’actual Segona B per a informar-los de més detalls. Estaran els 30 clubs que ja han aconseguit l’ascens des de l’actual Segona B i els 32 que competeixen encara a la recerca d’un lloc en Primera RFEF per a la pròxima temporada. De moment no es coneixen massa detalls sobre aquesta categoria, però el que sí que se sap és que competiran 40 clubs dividits en dos grups de 20. No obstant això, la gran incògnita és quin serà el criteri de selecció dels equips. La primera aposta era un criteri geogràfic, de nord a sud, però fonts de la federació van apuntar que per a aconseguir una categoria més atractiva el millor era buscar altres alternatives i que un equip andalús es pogués enfrontar a un de català, per exemple.

Segona Divisió


En cas que l’FC Andorra aconseguís l’ascens a la divisió de plata, les obligacions per a poder participar encara serien més dures. Els equips han de complir amb severs requisits per a poder gaudir del que s’han guanyat en el camp. Per a aquesta categoria, l’aforament mínim està establert en 6.000 localitats, ben identificades i amb el seu respectiu seient i respatller individual. A més, hauria d’adaptar-se a aspectes fonamentals com seria la retransmissió televisiva, cabines per a ràdio i televisió, sales amb diverses utilitats o zona de graderia i accessos específics per a l’afició visitant.

PUBLICITAT
PUBLICITAT