PUBLICITAT

Quatre detinguts per conduir sota els efectes de l'alcohol per Nadal

  • No s'ha produït cap accident amb ferits i alcohol barrejats aquestes festes
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un control d'alcoholèmia l'any passat. Foto: ORIOL LLAURADÓ

La Policia va detenir quatre persones per conduir sota els efectes de l'alcohol entre el 24 de desembre i l'1 de gener. De tota manera, dins de la campanya preventiva de controls d'alcoholèmia que s'ha fet en aquest mateix període, no s'ha detectat cap positiu. A més, els agents també van destacar que no s'ha produït cap accident amb resultat de ferits en que el conductor hagi superat els límits permesos.

Tres de les detencions s'han produït en el marc d'accidents amb danys materials, i una com a conseqüència d'una infracció al codi de circulació. Dos dels apressats presentaven un índex d'entre 1,21 grams per litre de sang i 1,60, i els altres dos entre 1,61 i 2. Els conductors eren quatre homes, dos de nacionalitat andorrana, un portuguès i un francès no resident. Pel que fa a l'edat, dos dels detinguts tenen entre 18 i 25 anys, i els altres dos, entre 26 i 40.

Aquest és el balanç que des del servei de Policia han fet del quart període de controls de la campanya de controls preventius d'alcoholèmia, pel que fa a les anteriors val a dir que l'índex de conduccions sota l'efecte de l'alcohol realitzada en el tercer període va ser de 1'87%, en el segon període de 1'28% i en el primer període 1'51 %.

Aquestes campanyes volen tenir un efecte preventiu i dissuasiu. Es tracta doncs d'evitar les conductes de risc que posen en perill als usuaris de la xarxa viària, i augmentar la seguretat dels mateixos.

En aplicació de l'article 124 de la Llei del Codi de Circulació, la franja mínima punible en matèria administrativa es situa per sobre del 0,2 grams per litre de sang en els conductors professionals i de 0,5 per la resta de conductors. Pel que respecta a la responsabilitat penal, recordar que el vigent Codi Penal fixa les taxes d'alcoholèmia en un grau superior a 0,5 grams per litre de sang pels conductors professionals i una taxa superior a 0,8 pels no professionals, i en conseqüència constitueix delicte.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT