PUBLICITAT

Andorra la Vella

Iriarte dimiteix d’Apapma i obre les portes a «noves idees i gent nova»

Un dels objectius de la nova junta directiva serà tornar a connectar amb la persones i fer créixer els socis

Per Alba Llacuna

Carles Iriarte deixarà de ser president d’Apapma aquest dijous desprès de l’assemblea extraordinaria de l’entitat.
Carles Iriarte deixarà de ser president d’Apapma aquest dijous desprès de l’assemblea extraordinaria de l’entitat. | maricel blanch

L’Associació Protectora d’Animals, Plantes i Medi Ambient (Apapma) obre un procés de renovació. Primer de la junta directiva, després de la dimissió del que fins ara era el seu president, Carles Iriarte, que, tot i aquest pas enrere, va indicar que continuarà com a soci i «biblioteca» de l’entitat i va garantir que donarà suport als companys que entrin; i, per altra banda, explicar, de nou, els diferents projectes que tenen en marxa perquè la gent, sòcia i no sòcia, s’hi enganxi.

Per dur-ho a terme, l’entitat ha convocat una assemblea extraordinària telemàtica per demà, a les 19.00 hores, i que estarà oberta a totes aquelles persones, siguin membre o no de l’associació, que estiguin interessades a assistir-hi. En ella, es faran oficials els noms de les persones de la nova junta directiva, de la qual, una de les integrants de l’actual junta, Patrícia Bragança, no va voler avançar res, tot i que va apuntar que serà una «candidatura continuista», però sense tancar la porta a «gent nova i idees noves». 

De fet, Iriarte també va entonar el mea culpa per la connexió perduda amb la societat en els darrers anys i que ha portat l’associació a perdre socis i situar-se, avui en dia, al voltant dels 300. Per tant, un dels reptes dels nous dirigents d’Apapma serà recuperar aquesta connexió amb la ciutadania i «incrementar els socis».

Un dels aspectes que no canviarà amb la nova junta directiva, tal com van garantir els dos membres de l’entitat, és la presència d’Apapma en diferents comissions de seguiment i moviments socials, com el d’oposició a l’aeroport de Grau Roig; així com la continuïtat de les accions legals que estan en curs, com és el cas del sobrecost del forn incinerador, que ara la Batllia ha reactivat la investigació a través d’una instància especialitzada.

Suport als veterinaris
Sobre la identificació canina per ADN, des de l’associació van definir aquest tema com a «tècnic» i que «si els veterinaris consideren que el genotipatge no permet identificar amb claredat, concreció i amb el respecte de tot el procediment que qui ha defecat és un animal en concret, nosaltres com a associació que vetllem per la protecció dels animals estem d’acord que no seria el procediment adequat a emprar per sancionar aquest tipus de conductes».

Tot i això, sí que van reconèixer la problemàtica i «les conductes incíviques» d’alguns propietaris dels animals, però van rebutjar que es «criminalitzi tot propietari en general». En aquest sentit, van animar a l’Executiu que «adopti un altre tipus de procés» per evitar aquestes conductes. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT