PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Confirmada la qualificació creditícia a Andbank en BBB

MoraBanc es manté en BBB- i assoleix una revisió a l’alça que se situa en estable

Per El Periòdic

L’edifici d’Andbank a Escaldes-Engordany.
L’edifici d’Andbank a Escaldes-Engordany. | ANDBANK

Fitch Ràtings ha confirmat la qualificació creditícia a llarg termini d’Andbank en BBB, la qual cosa li posiciona per segon any consecutiu com el banc d’Andorra amb millor qualificació Fitch. En el seu informe, l’agència, a més de destacar l’àmplia presència internacional del banc en el negoci de banca privada i la seva escala comercial, també subratlla els sòlids beneficis d’explotació, la qualitat dels actius, la protecció oferta per les elevades provisions per a cobrir préstecs dubtosos, les garanties sobre els préstecs i la seva satisfactòria capitalització.

El Grup Andbank, que enguany celebra el seu 90 aniversari, va tancar l’any passat amb un benefici de 29,5 milions d’euros, un 5% més respecte a l’any anterior. L’evolució positiva del negoci als països en els quals opera, la signatura d’operacions corporatives i l’ampliació de la seva xarxa de centres de banca privada van ser les principals raons per les quals el banc va incrementar el seu volum d’actius sota gestió un 6% fins als 25.303 milions d’euros.

L’agència subratlla que la rendibilitat d’Andbank va donar mostres de fortalesa el 2020 i es va beneficiar dels resultats per comissions del negoci de banca privada, que constitueixen una font d’ingressos estable i recurrent. Fitch considera que Andbank està ben situat per a aprofitar la seva major escala i el creixement dels volums d’actius gestionats a nivell internacional. L’estratègia de creixement internacional de l’entitat, iniciada l’any 2008, ha estat una de les claus del seu èxit. En l’actualitat, Andbank és present en dotze països i al tancament de 2020 l’àrea internacional va representar el 84% del total d’actius gestionats.

 

MoraBanc, estable

MoraBanc, per la seva banda, es va mantenir en BBB- i va assolir una revisió a l’alça de la perspectiva que se situa ara en estable. L’informe de l’agència destaca la fortalesa del banc reflectida en un balanç fort per poder afrontar possibles escenaris econòmics adversos. Una gestió conservadora amb una exposició moderada al risc amb uns actius de qualitat ha estat clau per incrementar el benefici per quart any consecutiu tot i l’any convuls a causa de la pandèmide la Covid-19 i la volatilitat dels mercats. Fitch destaca el bon posicionament de MoraBanc a Andorra i també el creixement que registra en els darrers anys a nivell internacional en gestió de banca privada, especialment a Miami i Zuric, i que aporta un alt grau de resiliència al banc. El president de MoraBanc, Pedro González Grau, destaca que «tots els esforços fets en els darrers anys per ser un banc més fort, més gran i més eficient es veuen en l’evolució de les valoracions de Fitch que, després d’uns anys estables, ara també milloren». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT