PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Autea inaugura l’exposició fotogràfica de retrats ‘Mira’m’

La iniciativa pretén donar visibilitat a l’autisme en persones d’edat adulta

Per El Periòdic

Una fotografia de l’exposició ‘Mira’m’.
Una fotografia de l’exposició ‘Mira’m’. | ANA/E.C.

L’Associació del Trastorn de l’Espectre de l’autisme d’Andorra (Autea) va inaugurar ahir a la tarda l’exposició Mira’m, que representa l’acte central de commemoració del Dia Mundial de Conscienciació de l’Autisme 2021. La mostra de retrats consta de 15 fotografies a color i blanc i negre que s’han ubicat en diferents espais  de les dues plantes de la botiga Massimo Dutti de la capital.

La inauguració va comptar amb la presència del ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, del ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy i de fins una cinquantena de convidats entre els que es trobaven les famílies dels protagonistes de l’exposició, membres del Grup Jove d’Autea, de la junta de l’associació i alguns representants de la societat civil.

La presidenta d’Autea, Inés Martí, va assegurar que «sovint posem el focus en els nens amb autisme però ens oblidem de l’edat adulta i creiem que és important tenir-los en compte en l’àmbit social i laboral». Des de l’associació s’està treballant per donar visibilitat a una etapa de la vida en la que segons Martí «les persones amb TEA pateixen una situació d’abandó social, i per extensió també les seves famílies».

Martí va fer una crida «a treballar plegats per no deixar cap persona amb TEA desatesa». La idea de fer l’exposició en una botiga, segons va explicar Martí, «va ser precisament per trencar i sorprendre, fer la mostra en una botiga de roba permetia arribar a molt més públic, tant el que vol veure l’exposició com el que va a la botiga a comprar i descobreix les fotografies». En aquest sentit, el personal de Massimo Dutti va estar prèviament informat i conscienciat «perquè puguin respondre a les persones que vulguin saber què són les fotografies i els ho puguin explicar amb prou informació».

Els assistents van gaudir d’una lectura de textos i també de música.

PUBLICITAT
PUBLICITAT