PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ACB ajorna dos partits del MoraBanc per positius

El brot en l’equip impedeix jugar davant el Fuenlabrada i l’UCAM Múrcia

Per El Periòdic

Una acció d’un partit del MoraBanc a la Lliga Endesa
Una acció d’un partit del MoraBanc a la Lliga Endesa | BCA

L’ACB va anunciar que el MoraBanc haurà d’ajornar els seus dos següents compromisos a causa dels quatre positius anunciats en la plantilla. Així, el club del Principat veurà modificades les dates dels duels davant l’Urbas Fuenlabrada, que estava programat per dimecres a les 18.30 hores, i la visita a l’UCAM Múrcia CB, prevista inicialment per al diumenge, 18 d’abril a les 12.30 hores. La confirmació d’aquests contagis es va produir dissabte passat, fet que va provocar l’ajornament del partit davant l’Unicaja, quan l’equip ja s’havia desplaçat fins a Màlaga. 

De moment, l’equip tampoc podrà entrenar. Des del club, apunten que estan a l’espera de seguir les ordres del Govern i que, ara mateix, tan sols podran exercitar-se els jugadors que hagin passat la malaltia i hagin generat anticossos, la qual cosa no és suficient per a poder preparar el retorn al campionat. El MoraBanc destaca com a aspecte negatiu les conseqüències que tindrà estar tant de temps parats de cara a recuperar el nivell competitiu.

La temporada dels andorrans està sent tot un mal de cap per al seu tècnic, Ibon Navarro, que s’ha hagut de posar solució en moltes ocasions a les absències causades per lesió. En aquest sentit, hi ha set baixes, de les quals, tan sols s’espera pròximament la tornada de Guille Colom, que s’està recuperant positivament d’un esquinç de grau 2-3 del peroneo astragalí i grau 2 del turmell esquerre. La mateixa entitat reconeix que, «si no hi hagués hagut mercat de fitxatges, hauria estat impossible jugar aquesta campanya». 

En plena lluita per entrar en el play-off, el canvi de data tant de l’últim partit com dels següents, suposa un inconvenient per a un conjunt que ha de controlar els seus descansos per a mantenir als seus efectius a un bon nivell físic.

Aquesta no és la primera vegada que el conjunt del Principat sofreix un brot, ja que el novembre del 2020 es van produir una sèrie de contagis que van deixar molt malparats als tricolor. En aquella ocasió, fins a 14 jugadors es van veure afectats pel virus i el club va romandre dues setmanes sense competir.
Cal destacar que, abans de conèixer-se els dos últims casos de coronavirus, el quadre de Navarro es presentava a la pista malaguenya amb tan sols vuit jugadors de la primera plantilla disponibles. El tècnic assegurava que, amb aquelles condicions, l’equip que anava a jugar no era el MoraBanc, encara que va matisar que sortirien a competir, sense excuses. A més, davant la delicada situació, ja va deixar mostra de l’actitud dels seus en moments complicats: «No ens hem de rendir mai i lluitarem fins al final».

Actualment, els andorrans ocupen la posició 11 en una classificació molt igualada. Així, compten amb 12 victòries, una menys que el Baxi Manresa, l’Herbalife Gran Canària i l’Unicaja, aspirants al play-off.
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT