PUBLICITAT

Desitjos concedits

  • Milers d'infants surten als carrers de les set parròquies per tenir de ben a prop els seus ídols reials, que desfilen acompanyats de populars personatges de contes tradicionals i de dibuixos animats
C.G.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Infants i els seus pares saluden als protagonistes de la cavalcada, ahir. Foto: ORIOL LLAURADÓ

Hi havia una mica de tot. Infants de totes les edats, des dels més menuts que poc entenien d'on provenia aquella font de llums, colors i música, fins als que, a prop de complir la desena, viuen amb una intensitat desmesurada la nit dels Reis Mags d'Orient. També n'hi havia de més grans, amb ganes d'omplir bosses amb caramels o de saludar a algun amic que participava a les carrosses. I gent gran, acompanyant als infants o senzillament gaudint de l'espectacle.

Pel que fa a la procedència, molt variada. Andorrans, però també molts turistes. Espanyols, que ja coneixen la tradició i possiblement no fos la primera cavalacada que presenciaven, i d'altres de més lluny, com russos o anglesos, que es miraven sorpresos el desplegament preparat per a l'arribada dels tres Reis Mags d'Orient.

Ses Magestats es van fer esperar. Amb una mica de retard van anar cavalcant pels carrers d'Escaldes i posteriorment pels d'Andorra la Vella. Aprofitant el seu do de la ubiqüitat van ser presents també a les altres parròquies del país. D'aquesta manera tots els infants van poder tenir-los aprop, saludar-los, enviar-los els seus desitjos i peticions. El primer d'ells, que vinguessin a Andorra a portar presents. Ahir aquest primer desig es va complir a la perfecció.

Es respirava il·lusió i molta emoció entre els petits, però també entre els més grans. En total els assistents van veure passar 19 carrosses, integrades per personatges populars de contes i de dibuixos animats de la televisió. Les carrosses van comptar, a més, amb un grup d'animació constituït per 25 personatges.

La carrossa del personatge Bob Esponja va ser especialment aplaudida i admirada. Pràcticament competint amb les tres carrosses dels tres Reis Mags, dues de les quals tancaven la desfilada.

En total, la Cavalcada de Reis d'aquest any va mobilitzar a la parròquia de la capital i a la d'Escaldes 550 voluntaris i Melcior, Gaspar i Baltasar junt amb els seus patges van llençar, alguns amb més punteria que d'altres, 7.000 quilograms de caramels, tots aptes per al consum de celíacs.

Un cop acabada la desfilada, cadascú a fer el que li toca. Els infants, a dormir d'hora per poder facilitar la tasca als Reis d'Orient, que durant la nit van visitar les llars andorranes per concedir els desitjos de les cartes rebudes. Que no s'aturi la màgia.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT