PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Taules i tallers per acostar als joves els sectors professionals

La iniciativa adapta el Fòrum Estudiants-Empresa, anul·lat al 2020 per la pandèmia

Per El Periòdic

Teresa Milà i Jordi Olivé, durant la roda de premsa d’ahir.
Teresa Milà i Jordi Olivé, durant la roda de premsa d’ahir. | SFGA / CESTEVE

El Ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut organitza aquest any per primer cop, unes taules professionals a través del Centre d’Orientació Educativa i Professional (CEOP) amb l’objectiu d’apropar els joves als sectors professionals més rellevants del país, informar-los de les ofertes formatives i laborals existents en cadascun dels sectors professionals, i obrir un canal d’informació i comunicació directa entre els joves, els professionals i les empreses vinculades. En total, s’han dissenyat deu taules per sectors professionals i quatre tallers de competències, va explicar el cap d’àrea d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, Jordi Olivé, qui va informar que aquestes taules s’han creat com una reestructuració del Fòrum Estudiants-Empresa, el qual es va haver d’anul·lar el 2020. Per tant, s’ha adaptat a través d’aquestes taules per donar resposta a la nova realitat i adaptant-se a les mesures sanitàries, va indicar.

En totes aquestes taules hi haurà «algun docent del sector professional, un estudiant perquè expliqui la seva experiència i un professional que ja exerceixen per explicar les diferents sortides dels sectors», va declarar Olivé. A més, va indicar que no volen que siguin com «una formació típica unidireccional», sinó que es vol que hi hagi un feedback constant i «una interacció directa».
D’aquesta manera, les taules es faran a través de la plataforma en línia Zoom, i els enllaços per accedir-hi es troben a les webs de Joventut i d’Afers Socials, amb un accés completament lliure i gratuït. Així, segons va explicar Olivé, les taules van començar ahir i se’n desenvoluparà una de diferent cada tarda de dilluns a dijous durant tres setmanes. Per una banda, les taules es faran entre les 18.00 i les 19.30 hores i els quatre tallers estaran dividits en dos dies entre les 18.00 i les 20.00 hores.

Per la seva banda, la secretària d’Estat d’Afers Socials, Teresa Milà va compartir durant la presentació que es va decidir passar el COEP del ministeri d’Educació al d’Afers Socials. A més, Milà també va detallar que el COEP ofereix serveis d’atenció individualitzada en la recerca laboral i educativa per millorar l’ocupabilitat dels joves, facilitar la recerca de feina i oferir una orientació educativa, però també desenvolupa tasques de «formar i desenvolupar en competències». En aquest sentit, va explicar que durant el 2019 es van atendre un total de 50 persones, durant el 2020 van ser 57, i aquest 2021 ja se n’han atès 17, segons va informar l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT