PUBLICITAT

Els notaris Junyer i París juren el càrrec a la Casa de la Vall

Els dos candidats han obtengut la puntuació més elevada en el procés de selecció

Per El Periòdic

Acte de jurament dels notaris Jordi Junyer i Jordi París.
Acte de jurament dels notaris Jordi Junyer i Jordi París. | SFG

Andorra ja compta amb cinc notaris, després de fer la incorporació de dos nous. Aquest divendres, Jordi Junyer i Jordi París van jurar el càrrec a la sala de la Cúria de la Casa de la Vall. L’acte va comptar amb la presència del ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell; el cap de Govern, Xavier Espot, i la subsíndica general, Meritxell Palmitjavila. Així mateix, va poder acudir un grup reduït de familiars i amics dels dos nous càrrecs. Junyer i París han estat els dos candidats a obtenir la puntuació més alta en la convocatòria pel procés de selecció –mitjançant concurs d’oposició– el 22 de gener del 2020 i han superat la formació de forma satisfactòria. 

«Crec que, ara mateix, amb cinc notaris en actiu, el país pot fer front a tots els reptes que se li presenten, perquè ja en tenim tres d’experimentats i els dos nous entrem amb il·lusió i força, i creiem que podem donar la resposta que el país necessita i mereix», va afirmar Jordi Junyer a les portes de Casa de la Vall després de l’acte de jurament. Per la seva banda, el ministre Rossell va afegir que «ara haurem de veure si aquelles qüestions que no es podien assolir amb els notaris que hi havia fins ara, amb aquests dos nous efectius es poden cobrir satisfactòriament, ja que ens vam quedar només amb tres i, a més, amb la situació que va deixar la pandèmia de coronavirus, que dificultava poder dur a terme tots els actes notarials; si és així, no seria necessari nomenar-ne cap més», va sentenciar el  ministre. 

Rigor, treball i compromís/ Rossell es va referir també al pla de xoc de la justícia que va anunciar aquest dijous al ple del Consell General. Així, va explicar que en les setmanes vinents es coneixerà el contingut del document que va elaborar la comissió executiva integrada pels diversos actors de la justícia. A més, després  està prevista una reunió amb tots els batlles, magistrats i fiscals per copsar la situació i poder establir una diagnosi. «Si  es conclou que la necessitat és econòmica i humana, això requerirà diners; per tant, si nosaltres donem recursos econòmics perquè batlles, magistrats i fiscals puguin desenvolupar la seva tasca, vull obtenir de part d’ells un compromís que hi haurà rigor, treball i compromís, i això els hi vull comentar a ells personalment», va afirmar. D’altra banda, el ministre va explicar que el Govern haurà de presentar un crèdit extraordinari per poder ser aprovat al Consell General.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT