PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Benazet lamenta la dimissió del cap de Salut Mental i Addiccions

El doctor Joan Escoter va al·legar motius personals per deixar el càrrec

Per Lídia López

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ahir.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ahir. | SFGA / JAVILADOT

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va reconèixer, preguntat per la premsa durant la compareixença d’actualització epidemiològica d’ahir, «lamentar molt» la decisió de presentar la dimissió per part del doctor Joan Escoter del càrrec de cap de l’àrea d’atenció a la Salut Mental i Addiccions. Escoter va argumentar raons personals, i per això, el ministre va expressar el seu desig perquè «resolgui aquesta situació personal» que l’ha apartat del, fins ara, el seu lloc de treball.

El doctor Escoter va ocupar el càrrec fa tot just vuit mesos, l’agost passat, agafant el relleu de la doctora Gemma Garcia Parés, també psiquiatre. Aquesta decisió arriba en el moment que el Ministeri de Salut i el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) treballen en l’elaboració del Pla Integral de Salut Mental i Addiccions, si bé Benazet va recalcar que «cap servei acaba amb una persona; sabem que tindrà relleu i serà un bon líder». Així mateix, el titular de Salut va recordar que «tenim altres professionals treballant en el pla». «Ningú és imprescindible», va sentenciar.

Un d’aquests professionals que està implicat en l’elaboració del pla és el doctor Pere Bonet, que segons el ministre, «és una persona pròxima al ministeri, forma part del meu grup d’assessors en qüestions de salut mental». No obstant això, Benazet va assegurar que Bonet no serà «nomenat cap de res», i que de fet, estan estudiant conjuntament la forma de resoldre aquesta mancança, tractant-se d’una notícia que tot just havien conegut. «Jo no em preocupo excessivament perquè sé que trobarem una solució», va concloure el ministre. 

Paral·lelament, hi ha un segon element, a banda del pla, que cal tenir en compte actualment, i és el fet de la major incidència de patologies mentals a causa de la pandèmia del coronavirus. Una situació de la qual ja han alertat diversos professionals, com per exemple el Col·legi Oficial de Psicòlegs d’Andorra. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT